ORBAN: CREȘTEREA ECONOMICĂ NU CRED CĂ VA DEPĂȘI CU MULT 4%

Distribuie pe:

Creșterea economică din acest an nu va depăși cu mult 4%, a declarat, luni, prim-ministrul Ludovic Orban, care a atras atenția că în acest fel se infirmă creșterea de 5,5% anticipată de guvernarea PSD.

“Degeaba prognozele Comisiei Europene și ale altor instituții erau că o să fie o creștere economică de 4,1-4,2%, ei au băgat creștere economică de 5,5%. O să vedem cât va fi creșterea economică. Dar nu cred că va depăși mult 4%. Cursul de schimb... Rata inflației... iarăși, o rată a inflației mult subestimată. Toate lucrurile acestea, vă dați seama, au generat venituri care nu existau, ca să poată să permită efectuarea unor cheltuieli care nu erau neapărat necesare”, a precizat Orban la Realitatea Plus.

În acest sens, prim-ministrul a adăugat că bugetul alcătuit de guvernarea social-democrată a fost construit pe “premise false”.

“Domnul ministrul Cîțu a explicat foarte clar că bugetul e construit pe premise false, mincinoase. Readuc aminte, ca toți români să știe: conform legii responsabilității fiscal-bugetare, există o răspundere a premierului și a ministrului. Premierul și ministrul Finanțelor aveau obligația să dea la prezentarea bugetului o declarație pe proprie răspundere privind veridicitatea datelor economice care stau la baza construcției bugetare. Ei au dat ordonanță de urgență, ca să nu mai fie obligați să dea această declarație pe propria răspundere, adică să nu mai răspundă. Și, evident că au dat această ordonanță pentru că au spus o grămadă de minciuni în construcția bugetară, de la creșterea economică”, a mai spus Ludovic Orban.

Lasă un comentariu