LA LUDUȘ, PRIMARUL A PROMIS ȘI S-A ȚINUT DE CUVÂNT

Distribuie pe:

La solicitarea locatarilor ludușeni din cartierele Dacia, Big, Independenței, Viitorului și a celor de pe străzile Crinului, Libertății și Bradului, primarul Moldovan Ioan-Cristian și executivul Primăriei Luduș au dispus ca toate containerele de gunoi menajer să fie îngropate. Astfel, în acest moment, orașul Luduș este singurul din județul Mureș care a reușit această performanță în domeniul curățeniei și al protecției mediului urban.

Tot la solicitarea ludușenilor, în zona foste fabrici de sticlă, pe strada Crinului a fost amenajată o platformă pentru depozitarea resturilor vegetale din gospodăriile particulare. La locul cu pricina a fost afișat și un regulament de folosire a platformei. Fie că nu l-au citit, fie că l-au nesocotit din rea voință, unii riverani, dar mai ales locuitori din alte cartiere sau din comune învecinate au aruncat acolo, de-a valma, moloz din demolări și construcții, mobilă veche, haine vechi, peturi, hârtii, cartoane, resturi alimentare alterate și chiar animale moarte. Câinii vagabonzi, căutătorii în gunoi și vânturile au desăvârșit mizeria din jurul platformei. În timpul recentelor întâlniri cu cetățenii (octombrie-noiembrie 2019), primarul Moldovan Ioan-Cristian a promis că respectiva platformă de gunoi va fi desființată. Și s-a ținut de cuvânt. Așa se face că luni, 18 noiembrie 2019, lucrători de la serviciul DITZV din cadrul Primăriei orașului Luduș, ajutați de utilaje potrivite, au desființat acea platformă, generatoare de nemulțumiri, mizerie și infecții. Întreaga zonă de acolo a fost nivelată și protejată de un mare și foarte vizibil gard de sârmă.

Să fie clar pentru obișnuiții “casei”, în zona fostei fabrici de sticlă, de pe strada Crinului, este strict interzisă depozitarea gunoaielor de orice fel.

Vă atenționăm că începând din data de 11.11.2019, gunoaiele nemenajere din gospodării se ridică săptămânal, cu respectarea programului de ridicare a gunoiului menajer.

Lasă un comentariu