LA COLEGIUL AGRICOL “TRAIAN SĂVULESCU” DIN TÂRGU- MUREȘ, PROIECT EDUCAȚIONAL “SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE”

Distribuie pe:

Omul a utilizat unele materiale naturale și a creat altele, fără să-și dea seama că poate deteriora mediul. Astfel, lumea contemporană ar trebui să minimalizeze acțiunile care conduc la dezechilibre naturale, cu efecte dezastruoase asupra oamenilor, animalelor, vegetației, a vremii.

Pe parcursul acestei săptămâni, la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu- Mureș, s-a desfășurat Proiectul Educațional “Săptămâna Educației Globale”, cu tema “Schimbările Climatice”. Grupul țintă este reprezentat de elevi, profesori, părinți, membri ai comunității locale etc. Sunt implicați elevii claselor a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a Tehnician ecolog și protecția calității mediului, precum și profesorii specialiști care predau la aceste clase. Proiectul cuprinde patru acțiuni: concurs de desene, proiecte, referate și realizarea de pliante, toate cu referire la tema “Schimbările climatice”.

Conform inițiatorilor, feedback-ul se va rezaliza prin organizarea unei expoziții cu desenele și proiectele realizate de elevi, înregistrarea unor materiale audiovizuale, realizarea unui album, portofoliu personal, care să conțină materiale utilizate pentru conceperea activității.

Proiectul își propune ca participanții să conștientizeze că odată cu evoluția societății omenești au început să apară unele modificări climatice, la început nesemnificative, apoi din ce în ce mai mari. Totodată, se dorește sporirea atenției pentru protecția și conservarea mediului înconjurător, pe de o parte, și utilizarea rațională, cantitativ și calitativ, a resurselor naturale, pe de altă parte.

Lasă un comentariu