ȚINTA, CUVÂNTUL, SITE-UL ȘI... PIESA

“Ce bine ar fi dacă oamenii ar înțelege că la piesa aceasta de teatru, care este viața de fiecare zi, spectatorii adevărați sunt îngerii lui Dumnezeu”.

Francis Bacon (1561-1626), filosof englez. A trăit la curtea engleză în timpul domniei Elisabetei I a Angliei și apoi în timpul domniei lui Iacob I al Angliei. A fost numit și creatorul empirismului. În anul 1603 a fost înnobilat și a fost primul om de știință care a primit titlul de cavaler. A murit de pneumonie, în timp ce studia pentru conservarea cărnii.

Autor de aforisme:

“Puțină știință depărtează de Dumnezeu. Multă știință apropie de Dumnezeu”.

“Cititul îl face pe om deplin, vorbirea îl face prompt, iar scrisul îl face exact”.

***

“Suntem permanent conectați la site-ul pe care navighează Dumnezeu”.

Chuck Palahniuk (1962-), scriitor de ficțiune american și jurnalist independent. El este cunoscut publicului, în primul rând, pentru controversatul roman Fight Club, câștigător a numeroase distincții și ecranizat în 1999, avându-l pe Brad Pitt, în rolul principal.

***

“Trec pe curat, cu litere mari, cuvântul Dumnezeu, ridic fiecare literă, o duc înspre buze, și o sărut adânc. Adânc, adânc, cum pământul sărută semințele, și-apoi, le cobor pe toate în inimă, sfânt meniu al zilei, Dumnezeu îmi surâde, și cu acest surâs încep o viață nouă”.

Ion Mărgineanu (1941-), poet și prozator român. A fost succesiv: profesor, inspector principal, ziarist la “Cuvântul nou” (Covasna). În anul 1963 devine licențiat la Universitatea de Filologie din București. A colaborat cu foarte multe publicații și are culegeri de poezii. A publicat piese de teatru. A înființat, condus și edidat anuarul de cultură “Poarta inimii” (Alba Iulia). Operele lui Ioan Alexandru și Marin Sorescu sunt mijloace de inspirație și meditație pentru autor. Istoria, patria, eroii neamului, Satul natal, sunt temele sale predilecte, tratate cu un patos reținut și cu o netăgăduită sinceritate.

***

“Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc, pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu-l nimerești”.

Neale Donald Walsch (1943- ), scriitor, un mesager spiritual al zilelor noastre, a cărui cuvinte continuă să atingă lumea în moduri profunde. Cu un interes deosebit și timpuriu asupra religiei și un sentiment adânc de conexiune cu spiritualitatea, Neale și-a petrecut o mare parte din viață prosperând profesional, dar în căutare permanentă a explicației spirituale înainte de a începe celebra sa “Conversație cu Dumnezeu”. Seria sa de “Conversații cu Dumnezeu” a fost tradusă în 34 de limbi, a atins milioane de vieți și a inspirat schimbări importante în viețile de zi cu zi ale oamenilor.

Lasă un comentariu