DOMNITORUL, CARUL, MAGNETUL ȘI... SPIRITUL

Distribuie pe:

* “Marele fizician și astronom englez, Isaac Newton (1643-1727), descoperitorul legii gravitației, era un bun credincios. Odată, un grup de studenți l-au întrebat, cum el, un om așa distins, poate crede că morții vor învia. Lor li se părea cu totul imposibil. Atunci, Newton a luat un pumn de nisip și l-a pus pe masa laboratorului său, a adus niște pilitură de fier, a amestecat-o cu nisipul; apoi, i-a întrebat dacă mai pot alege pilitura de fier din nisip și toți au fost de părere că este imposibil. Dar el a luat un magnet, l-a purtat pe deasupra nisipului și, ceea ce lor li se părea imposibil, el a realizat, a extras pilitura de fier din nisip. Apoi, le-a spus că, dacă el a putut face asta, trebuie să credem că și Dumnezeu poate avea un magnet care să poată aduna toate particulele corpului nostru și să-l facă să învieze”.

***

* “Frați români!” - Suntem cu toții în același car, care este “carul patriei” și trebuie să ne silim să-l ducem în așa fel încât să nu cadă în prăpastia pe care alții au căutat-o de mult, și-o mai caută și acum. Patria noastră, printr-o soartă de toată jalea, a fost menită din cea mai bătrână vechime să fie teatrul năvălirilor războaielor străinilor. Pentru aceasta, noi “trebuie să fim uniți, între satele și orașele noastre trebuie să fie pace, între guvernanți înțelegere, iar patriotismul să fie mai presus de orice altă considerațiune”.

Mihail Kogălniceanu (1817-1891), om politic, istoric, orator, scriitor român.

***

* “Domnitorul Mihai Viteazul, înainte de ajunge pe tronul Munteniei, fiind primit ca și competitor la domnie - fu deținut de Alexandru Bogdan, domnitorul Munteniei. Urma să fie executat. În ziua fixată pentru acest scop, Mihai a fost dus spre locul de execuție. Când îl duceau pe drum, pe lângă Biserica Albă, a cerut voie să se închine. Intrând în Biserică a făgăduit Sf. Nicolae că dacă va scăpa cu viață, va zidi o Biserică cu numele lui. Rugăciunea i-a ajutat: călăul a fost servitor de-al lui Mihai care, văzându-l, s-a îngrozit și a fugit. Boierii adunați au cerut clemență și iertare pentru Mihai, ceea ce s-a și întâmplat. Drept mulțumită, Mihai a zidit o Biserică, cunoscută azi sub numele de “Biserica Mihai Vodă”.

Alexandru Xenopol (1847-1920) academician, istoric, Filosof Istoria Românilor, vol. V, pag. 179.

P.S. “Popor român: guvernanți, conducători, educatori, mass-media, tineret!” - este cazul să ne întoarcem fața către Dumnezeu Creatorul; suntem pe un drum greșit. Nu vă luați la “trântă cu Dumnezeu”, fiindcă au făcut-o în istorie și alții, înaintea noastră, și vedem acum rezultatele. Nu avem nici cea mai mică șansă, dar sperăm în... “mintea românului cea de pe urmă” (n.a.).

 

                                

Lasă un comentariu