JURNALIȘTII ȘI TEHNICIENII DIN PRESĂ AR PUTEA FI SCUTIȚI DE PLATA IMPOZITULUI PE VENIT

Distribuie pe:

Marți, 3 decembrie 2019, comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care îi scutește pe ziariști și pe tehnicienii din presă de impozitul pe venit de 10%.

Potrivit proiectului, inițiat de social-democratul Valeriu Steriu, scutirea de impozitul pe venit se aplică atât pentru contractele de muncă ale ziariștilor, cât și pentru contractele de drepturi de autor, prevederea aplicându-se și tehnicienilor din presă. Măsura este justificată în contextul situației economice foarte dificile în care se află mass-media.

În proiectul de act normativ, jurnalismul este definit ca fiind “cercetarea, investigarea, interpretarea și comunicarea știrilor și informațiilor publice, prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului și a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcționării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra și edita imaginile și sunetul și pentru transmiterea pentru emisiunile radio și de televiziune a imaginilor și sunetelor, precum și a altor tipuri de semnale de telecomunicații terestre, marine sau aeriene, care se desfășoară în baza unui contract de muncă sau a unui contract de drepturi de autor”.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, în luna iunie a.c., însă pentru a intra în vigoare mai sunt necesare votul în plenul Camerei Deputaților, promulgarea de către președintele țării și publicarea lui în Monitorul Oficial.

 

Lasă un comentariu