ONU: UN NUMĂR RECORD DE 168 DE MILIOANE DE PERSOANE VOR AVEA NEVOIE DE AJUTOR UMANITAR ÎN 2020

Distribuie pe:

ONU a lansat, miercuri, un apel umanitar de aproape 29 de miliarde de dolari pentru a veni în ajutorul numărului record de persoane afectate de schimbările climatice și de înmulțirea conflictelor de lungă durată, relatează AFP și DPA.

Un raport intitulat “Global Humanitarian Overview”, făcut public la Gevena, arată că circa 168 de milioane de persoane din întreaga lume vor avea avea nevoie de un ajutor de urgență anul viitor.

Acest număr marchează “un record în epoca modernă”, după Al Doilea Război Mondial, a declarat presei secretarul general adjunct al Națiunilor Unite pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

El a explicat că aceste nevoi cresc parțial, deoarece “conflictele devin mai lungi și mai intense”.

Lowcock a adăugat că schimbările climatice, cu numeroasele inundații și secete pe care le aduc acestea, amplifică, de asemenea, povara umanitară.

“Adevărul dur este că anul 2020 va fi dificil pentru milioane de persoane”, a recunoscut el.

Printre cele 168 de milioane de persoane care ar urma să aibă nevoie de asistență anul viitor, apelul de fonduri de 28,8 miliarde de dolari va avea ca țintă, în special, cele 109 milioane de persoane aflate în cea mai mare dificultate.

Yemenul și Siria rămân țările care au cea mai mare nevoie de ajutor și pentru care ONU prevede să aloce o sumă de peste trei miliarde de dolari. Ele sunt urmate de Republica Democrată Congo, Somalia, Sudanul de Sud și Sudan.

Dar Venezuela este țara ale cărei nevoi umanitare au crescut cel mai mult. La sfârșitul lui 2018, apelul la fonduri al ONU pentru 2019 a estimat la aproape 740 de milioane de dolari nevoile acestei țări. Agravarea crizei economice și sociale a constrâns ONU, practic, să dubleze suma pentru 2020, la un nivel de 1,35 miliarde de dolari.

 

Lasă un comentariu