„E TIMPUL CA ROMÂNIA SĂ SE DUCĂ ÎN DIRECȚIA ÎN CARE VOR S-O DUCĂ ÎNTREPRINZĂTORII, OAMENII CU INIȚIATIVĂ"

Distribuie pe:

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat că este timpul ca România să se ducă în direcția în care vor s-o ducă întreprinzătorii, oamenii cu inițiativă.

„Cred că trebuie să ne regândim complet atitudinea față de tot ce înseamnă om de afaceri, față de tot ce înseamnă societatea democratică, capitalistă, să recunoaștem că o societate fără antreprenori, o societate fără capitaliști, fără investitori, fără oameni care să fie lideri și care să aibă inițiativă, să tragă societatea în direcția corectă, este foarte greu să evolueze. Cred că e timpul ca România să se ducă în direcția în care vor s-o ducă acești oameni: întreprinzătorii, oamenii cu inițiativă, oamenii care într-adevăr au forța de a face, așa cum am văzut, în foarte multe locuri, dintr-un teren lăsat în paragină, minunății care m-au lăsat de multe ori cu gura căscată", a spus Orban la Gala Premiilor Capital - Eroii Anului 2019, unde a primit Premiul „Politicianul Anului".

Potrivit acestuia, România se va dezvolta prin inițiativa și curajul celor care „nu calcă doar pe terenul bătut, ci întotdeauna caută să descopere alte drumuri".

„Noi trebuie să înțelegem lucrul ăsta, că o Românie se dezvoltă prin inițiativa, prin curajul, prin asumarea de răspunderi pe care o au oamenii care nu se mulțumesc să se ducă la serviciu la 9 și la 4 să rupă ușa, oamenii care nu calcă doar pe terenul bătut, ci întotdeauna caută să descopere alte drumuri, oamenii care, de multe ori, ca să-și înceapă propria afacere, și-au pus apartamentul gaj sau au luat credite, neștiind dacă au vreodată șansa de a le da înapoi, se datorează oamenilor care creează, care au viziune, care au curajul să se ducă într-o direcție unde poate nimeni altcineva nu vede că este ceva. Și mai ales au curajul să dea la o parte toate opreliștile, toate piedicile, toate răutățile și toate invidiile care sunt manifestate de alții", a subliniat premierul.

Prim-ministrul a afirmat că nu a fost „un răsfățat al sorții".

„Să știți că nu am fost un răsfățat al sorții și că, de multe ori, ca să am realizări similare cu alții, poate a trebuit să urc de mai multe ori și să fac eforturi mult mai mari, pentru că întotdeauna, ca să mă simt bine în propria piele, am considerat că trebuie să spun ce cred, chiar atunci când ceea ce spun îi deranjează foarte tare pe puternicii zilei, indiferent că erau dintre adversarii politici sau din interiorul propriului partid. Și din cauza asta, de foarte multe ori, am urcat „Pac, pac" și mi s-a dat câte-un brânci... Acum am primit un premiu. Chiar cred că e un premiu pe care îl merit", a apreciat Ludovic Orban.

În cadrul evenimentului, la care au fost aniversați 27 de ani de la apariția primului număr al revistei Capital, au fost acordate Premiile Capital - Eroii Anului 2019, și a fost lansată publicația Capital TOP 300 Cei mai Bogați Români, ediția 2019.

Lasă un comentariu