GUVERNUL A APROBAT UN ÎMPRUMUT DE LA BDCE ÎN VEDEREA CONSTRUIRII DE NOI PENITENCIARE

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat, în ședința de marți seară, un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) în vederea construirii, între altele, a două penitenciare, unul în județul Prahova și altul în județul Buzău, a anunțat, la Palatul Victoria, șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

“La capitolul Justiție a fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în ceea ce privește modernizarea infrastructurii judiciare din România. În cadrul acestui împrumut, va fi finanțată construcția a două penitenciare în Berceni, Prahova și altul în județul Buzău, precum și construirea unei facilități de pregătire a personalului din penitenciare în județul Ilfov și un alt centru de recuperare a capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în județul Brașov. Costul proiectului este de 221,5 milioane de euro, din care valoarea împrumutului este de 177 milioane de euro”, a declarat Dancă, într-o conferință de presă.

El a punctat importanța proiectului de act normativ pentru zona judiciară. “Cunoscând problemele pe care în acest moment sistemul de penitenciare din România le ridică ca urmare a supraaglomerării, credem că soluția, actualul Guvern crede că soluția pentru rezolvarea acestor probleme nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiționate, care au produs atâta violență stradală și fenomene sociale nedorite, ci politica de rezolvare a acestor probleme trebuie să se concentreze pe investițiile în zona sistemului penitenciar”, a susținut Ionel Dancă.

 

Lasă un comentariu