AVEM CEA MAI MARE EVAZIUNE ȘI CEL MAI MIC GRAD DE COLECTARE AL TVA DIN UE

Premierul Ludovic Orban a declarat că România are cea mai mare evaziune și cel mai mic grad de colectare al TVA din Uniunea Europeană, însă nivelul de 19% este unul rezonabil.

“Suntem țara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred că TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentării bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident că trebuie îmbunătățită colectarea TVA, dar pentru îmbunătățirea colectării TVA-ului și ANAF-ul trebuie să înțeleagă că trebuie să schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul”, a precizat, la Digi24, Ludovic Orban.

Acesta a adăugat faptul că deși a existat un program al Băncii Mondiale de informatizare a ANAF, acesta nu a mai fost pus în practică.

“Este suficient că acest Guvern s-a angajat că nu crește taxele și impozitele, ținând cont de dezechilibrele care au fost create de politica bugetară și fiscală practicată de guvernele anterioare. Am vorbit cu mediul de afaceri. Foarte puțini oameni de afaceri sunt cei care spun că vor să mai existe reduceri. Singura cerere este legată de impozitarea muncii, de suma contribuțiilor care trebuie plătită”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a subliniat însă faptul că taxele din România sunt printre cele mai mici din Europa.

“Sistemul fiscal din România este unul care permite României să fie competitivă în raport cu toate celelalte țări din jurul nostru. Nu mai este nevoie de reducerea taxelor și impozitelor. Nu trebuie crescute, fără discuție”, a afirmat primul ministru.

 

 

Lasă un comentariu