FACEȚI-NE UN BINE ȘI NU NE MAI AJUTAȚI! AVEM TOT CE NE TREBUIE, UN STEAG, O CREDINȚĂ ȘI UN CER DE STRĂMOȘI!

Distribuie pe:

Aflăm de la unii că Tökes ne-a făcut “revoluția”, că străinii ne-au “salvat” industria care, înainte de a veni ei, era un “morman de fiare vechi”, că se chinuiesc să ne salveze si agricultura, cumpărându-ne pământul, și că ne feresc de gripa aviară și porcină, să nu cumva să ne îmbolnăvim de Paște sau de Crăciun; ne mai învață cum să suprimăm porcul sau cum să ștergem la poponeț găina, să nu aibă oul microbi si cum să mâncăm plastic perfect steril din supermarket sau cum să facem pâinea neagră din coloranți conform standardelor, că și negrul poate fi negru dacă e pe standarde. Mai nou, au grijă și de apa din fântâni sau izvoare, să nu o consumăm aiurea, fără bani, că altfel moare planeta; unii vin și ne rad pădurile, alții spun că nu e bine și că mai bine le-ar lua ei, să le aibă în grijă, că românul nu e ecologist, că bea suc din peturile pe care tot ei ni le dau și că de ce le aruncăm la gunoi, în loc să dăm cu ele de asfalt la protestele care sunt “bune”...că petul cu pietricele e mai “eco” decât cuvântul care poluează liniștea lor.

Alții ne învață că străinii ne-au adus săpunul și că ne-au educat să ne spălăm pe mâini, să ne spălăm dinții până la creier și că oricâtă pastă am pune pe periuță, tot pe ultimul loc în Europa suntem, că nu facem destulă vânzare și educație pentru copii. Așa că, din nou vin ei și ni-i educă cum că e bine să fii “altfel”, cum că albul este de fapt negru și că cel mai “cool” e să fii neutru, chestia cu masculinul și femininul fiind perimată “gen”.

Tot datorită străinilor avem norocul chior să învățăm și oleacă de istorie, despre cât de mici am fost noi și cât de mari au fost ei, ba încă ne oferă din generozitate și o variantă simplă, să nu ne mai încărcăm capul prea mult, avem alternativa să nu mai învățăm nimic, oricum ei știu totul, ce rost mai are să mai știm și noi altceva în afara drumului de la multinaționale spre casă și dinspre casă spre ghișeul de impozite? Ba încă ne-au dat și o chestie în acest sens, să nu care cumva să ne rătăcim și să nu ne mai putem orienta, GPS se numește, sau așa ceva... nu știi cum să ajungi la bucătărie? Pui GPS-ul sau dai “share location”, să se știe exact pe unde umbli și ce faci, să nu cumva să facem prostii fără să ne dăm seama.

Dar oameni buni, cu toate acestea, cu toată strădania acestor străini de a ne ajuta să fim și noi în rând cu lumea și de a ne învăța și cum să facem politică super corectă, am rămas, de 30 de ani, în aceeași “luptă” cu Bulgaria, pentru penultimul loc în Europa.

...De aceea zic, ce-ar fi, măi străinilor, să nu ne mai ajutați, că de la fanarioți încoace, vă tot străduiți, tot voi ne-ați învățat, până ne-ați omorât, și chestiunea cu bolșevismul...

Ce-ar fi, totuși, în cele din urmă, să ne lăsați?

Lasă un comentariu