JERTFA LOR - TEMELIA LIBERTĂȚII NOASTRE CINSTIREA EROILOR REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989

Distribuie pe:

Împlinirea a 30 de ani de la căderea comunismului constituie un prilej de a mulțumi lui Dumnezeu pentru darul libertății poporului român, a cinsti memoria celor care au suferit în timpul regimului comunist, precum și memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român în decembrie 1989.

Comemorarea sau pomenirea lor, în stare de rugăciune și comuniune spirituală, este o datorie morală a noastră, a românilor de pretutindeni. Este un act de recunoștință și prețuire a jertfelniciei lor, precum și expresia cea mai reală și profundă a cultivării legăturii noastre de iubire fraternă cu ei, iubire mai tare decât moartea trupului și opacitatea mormântului. Iar dacă nu-i pomenim pe eroi, îi îngropăm în uitarea noastră. Însă, pomenirea lor în nădejdea Învierii și a vieții veșnice este recunoașterea demnității lor și speranța împlinirii dreptății pentru ei.

Cei care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român, în decembrie 1989, au fost în majoritate tineri.

Acești tineri au arătat nu numai curaj, ci și foarte multă credință, moștenită de la părinții și bunicii lor. Mulți dintre ei au îngenuncheat și au rostit rugăciunea Tatăl nostru, deși în școli nu s-a mai permis predarea religiei după instalarea regimului comunist ateu în România.

În decembrie 1989, tinerii au simțit prezența lui Dumnezeu și s-au jertfit pentru eliberarea poporului din absurditatea doctrinei politice atee, impusă ca ideologie oficială a comunismului ateu și opresiv. De aceea, în mod spontan, tinerii au strigat în multe locuri din țară: “Dumnezeu este cu noi!” sau “Vom muri și vom fi liberi!”.

Acești tineri eroi, care s-au jertfit pentru credința, libertatea și demnitatea poporului român, sunt pomeniți în rugăciunile Bisericii noastre, în fiecare zi, la Sfânta Liturghie. Ei ne cheamă azi să nu despărțim darul libertății de darul credinței, al sfințeniei vieții și al demnității naționale.

Comemorarea eroilor români din decembrie 1989 ne îndeamnă să prețuim mai mult pe toți cei care luptă și lucrează pentru libertatea și demnitatea poporului român, în orice vreme, dar mai ales când acesta se află în pericol de-a pierde identitatea și unitatea sa.

Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, pentru ca jertfa celor care au sacrificat viața lor pentru libertatea și demnitatea poporului român, în decembrie 1989, să fie roditoare de credință mai puternică, de fapte bune mai multe și de comuniune frățească mai intensă.

Să ne ajute Dumnezeu să unim permanent libertatea cu responsabilitatea, democrația cu unitatea românească, demnitatea națională cu solidaritatea internațională!

Veșnică pomenire eroilor români din decembrie 1989!

Lasă un comentariu