AUSTRALIA: ÎN MELBOURNE, CEL MAI POLUAT AER DIN LUME!

Distribuie pe:

Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, și alte zone din statul Victoria aveau marți, 14 ianuarie 2020, cel mai greu de respirat aer din lume, din cauza incendiilor de vegetație produse în nordul și estul acestui stat australian.

Locuitorii din Melbourne se confruntau, marți dimineață, cu a doua zi consecutivă de calitate riscantă a aerului, însă după câteva ore, în jurul prânzului, metropola aus-traliană avea deja cel mai rău (poluat) aer din lume, potrivit bazei de date IQ Air Visual, citată de agerpres. ro.

“Peste noapte, Melbourne a ajuns la cel mai rău nivel al calității aerului din lume. Aceste condiții se produc când există temperaturi mai mici și microparticulele se stabilizează la înălțimi foarte joase, aproape de nivelul solului.

Fumul a amânat partidele programate în primul tur al calificărilor de la Australian Open și a suspendat antrenamentele jucătorilor de tenis, cu mai puțin de o săptămână înainte de debutul primului turneu de Grand Slam al anului 2020.

Un strat gros de fum, provenit de la incendiile din Est Gippsland și Geelong, a cuprins orașul Melbourne și suburbiile sale. Fumul a declanșat, de asemenea, câteva alerte false de incendii în oraș.

Rezidenții au fost sfătuiți să rămână în locuințe, chiar și persoanele sănătoase confruntându-se cu un risc sporit, atât timp cât calitatea aerului se va menține la un nivel periculos.

Dean Stewart, director de prognoze la Biroul de Meteorologie, a declarat pentru reporterii locali că vântul din sud-vest va începe, totuși, să îndepărteze fumul din oraș”, arată sursa citată. 

Lasă un comentariu