CENTRELE DE TRANSFUZII VOR FI MODERNIZATE. BUGETUL - 30 DE MILIOANE DE LEI

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat miercuri la Parlament că modernizarea centrelor de transfuzii sanguine va fi făcută de îndată, pentru acest lucru fiind deja prevăzut un buget de 30 de milioane de lei.

“Se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sanguine, deoarece interesul pacienților din România primează și nu putem asista la dezbateri fără să luăm nicio decizie între timp. (...) Nu ascund și cu toții suntem de acord că centrele de transfuzii sanguine trebuie modernizate. (...) În planul de investiții pot să vă anunț că sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020. Începe în primul trimestru al anului 2020”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, există resurse bugetare pentru plata orelor suplimentare și pentru angajări, astfel încât centrele de transfuzii să fie deschise și în weekend.

“Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare, trebuie deschise sâmbătă și duminică. Vom vedea planul de soluții al experților din domeniu”, a arătat Costache.

Pentru 2020, a precizat el, este asigurat necesarul de imunoglobuline.

Întrebat dacă are în vedere demiterea directorului Institutului Național de Hematologie, dar și a altor persoane din Ministerul Sănătății, Costache a răspuns: “Echipa noastră se reînnoiește în permanență și vom continua să reînnoim până reușim să avansăm în domeniul sanitar”.

Lasă un comentariu