FLOARE URIAȘĂ...

Distribuie pe:

O echipă de specialiști în conservarea mediului din Indonezia a anunțat că a descoperit o floare uriașă a unei specii de plante recunoscută pentru producerea celor mai mari inflorescențe din lume, informează France 24, care citează AFP.

Uriașa Rafflesia tuan-mudae - o floare roșie cărnoasă, cu pete albe asemănătoare unor bășici pe petalele sale enorme - are diametrul de 111 centimetri.

Această dimensiune depășește recordul anterior, de 107 centimetri, stabilit de o floare găsită în urmă cu câțiva ani în aceeași regiune, în jungla din Sumatra de Vest.

“Aceasta este cea mai mare Rafflesia tuan-muda consemnată vreodată”, a declarat Ade Putra din cadrul Agenției pentru Conservare din Agam, Sumatra.

Floarea durează doar aproximativ o săptămână înainte de a se ofili, a precizat el.

Planta a fost numită Rafflesia după britanicul Sir Stamford Raffles, care a consemnat pentru prima oară un astfel de exemplar în Indonezia, la începutul secolului al XIX-lea.

Specia crește în mai multe țări din Asia de Sud-Est, inclusiv în Filipine, unde a fost observat un exemplar cu un diametru de 100 de centimetri.

 

Lasă un comentariu