“ROMÂNIA DE AZI, CUNOSCUTĂ DREPT O VOCE DISTINCTĂ ÎN LUME, ESTE UN ROD INCONTESTABIL AL CULTURII”

Distribuie pe:

“Cultura este cea care a stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valorile, a lărgit orizontul omului de a înțelege și depăși bariere ridicate de temeri sau prejudecăți”, afirmă premierul Ludovic Orban în mesajul transmis de Ziua Culturii Naționale.

“Celebrarea Zilei Culturii Naționale pe 15 ianuarie, data de naștere a marelui poet Mihai Eminescu, este omagiul pe care statul român îl aduce geniului eminescian și semnificației pe care acesta a avut-o atât în ulterioara efervescență literară din țara noastră, cât și în recunoașterea creației naționale printre valorile importante ale culturii universale. Adaug omagiul meu în fața staturii sale artistice și salut sărbătorirea Zilei Culturii Naționale ca pe un moment identitar deosebit. Cultura este cea care a stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valorile, a lărgit orizontul omului de a înțelege și depăși bariere ridicate de temeri sau prejudecăți. Este singura mărturie de identitate pe care nimeni nu o poate pierde și singurul avut tangibil de care un om nu poate sărăci”, precizează Orban în mesaj.

Prim-ministrul arată că “prin sistemul de credințe și valori, prin conservarea și perpetuarea elementelor comune, cultura a adus trăinicie națiunii române și a făcut posibile acte politice și sociale majore”.

“România de astăzi, cu idealurile și valorile sale, cunoscută drept o voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii. Guvernul pe care îl conduc are proiecte ambițioase în domeniul culturii, menite să contribuie la proeminența profilului cultural românesc în tezaurul culturii universale. Îmi doresc ca implicarea cu politici și resurse în conservarea de patrimonii și în stimularea creației artistice să răspundă armonios talentului creatorilor români și iubitorilor pasionați de creația culturală, pentru că popoarele dăinuie atât cât rămâne vie cultura lor. Multă inspirație și mult succes artiștilor României!”, mai transmite Ludovic Orban.

 

Lasă un comentariu