TURCAN: SUNT BANI PENTRU MAJORAREA PENSIILOR, NU VĂD DE CE ACEST SUBIECT TREBUIE SĂ FIE ÎN PERMANENȚĂ ROSTOGOLIT

Distribuie pe:

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuți în buget, adăugând că nu înțelege de ce acest subiect este „în permanență rostogolit".

„Eu cred că aici trebuie adăugat și punctul de vedere al premierului, care astăzi a afirmat că există bani alocați pentru creșterea pensiilor. Și o completare pe care eu îmi permit să o fac este următoarea: românii nu au de ce se îngrijora. În momentul în care PNL a ajuns la guvernare și a fost instalat Guvernul Orban, noi am fost preocupați de bunăstare și am luat o serie de măsuri care într-adevăr țintesc acolo unde este nevoie, sprijină mediul de afaceri, atrage fonduri europene, astfel încât România să se dezvolte și românii să aibă bunăstare. Sunt bani pentru majorarea pensiilor, nu văd de ce acest subiect trebuie să fie în permanență rostogolit, atâta timp cât în bugetul de stat, pe care noi l-am făcut cu niște uriașe presiuni financiare lăsate în brațe de guvernul precedent, am inclus bani pentru majorarea pensiilor", a declarat Raluca Turcan, miercuri, într-o conferință de presă, întrebată despre aplicarea Legii pensiilor.

Anterior, la Palatul Victoria, premierul Ludovic Orban a reafirmat că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuți în buget.

„Poziția guvernului este exprimată de ministrul Finanțelor și de mine. Noi am prevăzut în legea bugetului de stat și în legea bugetului asigurărilor sociale de stat suma necesară pentru aplicarea legii pensiilor și, ca atare, vom crește pensiile", a declarat Orban.

Lasă un comentariu