SFATURI PENTRU A NE MENȚINE SĂNĂTOȘI IARNA

Distribuie pe:

1. Îmbrăcați-vă gros

Pare evident, dar de fapt, oamenii nu se îmbracă adecvat. Dacă nu aveți pulovere și geci groase și intenționați să cumpărați, nu amânați până când va fi foarte frig.

2. Nu împrumutați lucruri

Dificil, dar necesar. Iarna e sezonul în care suntem mai vulnerabili în fața gripelor și răcelilor, prin urmare, împrumutând lucruri veți face schimb de germeni cu colegii și apropiații. Renunțați la acest obicei.

3. Luați suplimente de zinc

Zincul contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar. Pregătiți-vă un stoc serios!

4. Nu leneviți tot timpul

Iarna: o lungă perioadă de relaxare în fața televizorului, cu o ceașcă de ciocolată caldă în mână. Nimic mai fals! Statul și leneveala vă vor aduce într-o stare proastă.

Nu transformați vremea rece într-o scuză de a nu face mișcare. Exercițiile fizice întăresc sistemul imunitar.

5. Spălați-vă pe mâini

Da, spălați-vă pe mâini cât mai des posibil. Veți ține astfel la distanță germenii și bacteriile.

6. Dormiți suficient

Somnul este important, indiferent de anotimp. Dar să fiți odihnit este chiar mai important iarna.

Rezultatul nopților pierdute este un sistem imunitar slăbit, lucru pe care nu vi-l doriți iarna.

7. Consumați fructe și legume

Să luați suplimente de vitamina C, pentru a preveni răcelile, nu e tocmai o idee bună, dar să obțineți toți nutrienții de care aveți nevoie din fructe și legume e cel mai bun lucru pe care l-ați putea face.

8. Relaxați-vă

Stresul este un inamic al funcțiilor imunitare. Fiți strict în ceea ce privește timpul dedicat propriei persoane, eventual notați în agendă: trebuie să vă faceți timp să vă relaxați.

9. Hidratați-vă

Este mai ușor să consumați suficiente lichide vara, când căldura vă îndeamnă să beți chiar și 2-3 pahare de apă o dată. Totuși, frigul nu trebuie să vă păcălească: amintiți-vă să vă hidratați.

10. Acordați atenție alimentației

Adoptând o dietă echilibrată, veți putea trece mai ușor peste anotimpul rece. Nu, nu trebuie să țineți vreun regim ciudat, ci să consumați cât mai multe alimente proaspete și să nu săriți peste mese.

11. Fiți sociabil

Nu vă izolați în casă și nu refuzați toate invitațiile, folosind pretextul „dar e atâââât de frig". Veți fi mai câștigat dacă ieșiți în oraș și petreceți timp cu prietenii. Starea psihică se va îmbunătăți și nivelul stresului va fi diminuat.

Lasă un comentariu