PRIN CE TRĂSĂTURI ÎI INTIMIDĂM PE CEI DIN JUR

Distribuie pe:

Modul nostru de a ne comporta și vorbele pe care le spunem îi pot îndepărta pe cei din jurul nostru prin intimidare, aceștia percepându-ne ca fiind brutali și periculoși pentru ei.

Dacă vrem să evităm astfel de situații, psihologii ne sfătuiesc să conștientizăm câteva dintre trăsăturile care i-ar putea intimida pe alții.

Ești burtal de sincer - Sinceritatea este una dintre caracteristicile definitorii ale personalității tale. Îți place să fii onest cu oamenii, chiar dacă uneori asta prespune să spui un adevăr dur, prin care ai putea răni pe cineva. Mai degrabă spui ceea ce gândești decât să apelezi la minciună.

Nu îți plac conversațiile de complezență - Nu îți place să îți pierzi timpul cu discuții de complezență, cum ar fi cele despre vreme sau oricare alt subiect deschis, doar pentru a arăta o latura prietenoasă și politicoasă. Îți par total inutile și preferi să discuți lucruri cu adevărat importante. Drept urmare, fie sari peste acest pas, fie nu vorbești deloc cu oamenii cu care știi că nu poți aborda subiecte captivante. Acesta este motivul pentru care ai putea fi considerat nepoliticos sau rece.

Nu tolerezi ignoranța - Deși tu ești deschis și vrei să înveți mereu lucruri noi, alții nu sunt întotdeauna dornici să facă la fel. Așadar, atunci când cineva este judecat, mai ales de către cineva care nu este în măsură să o facă, te enervezi foarte tare. Din această cauză, încerci să eviți acei oameni sau, în cel mai rău caz, s-ar putea să îți pierzi cumpătul cu ei.

Nu suporți persoanele care își plâng de milă - Tu nu te plângi și, de aceea, te aștepți ca și ceilalți să facă la fel. Din punctul tău de vedere, oamenii ar trebui să se adune și să se ocupe de problemele lor, cu adevărat, în loc să își piardă timpul plângându-și de milă. Și, dacă trebuie să lucrezi cu acești oameni, simți că te fac și pe tine să îți pierzi timpul. Prin urmare, s-ar putea să îți exprimi ferm părerea cu privire la asta, motiv pentru care cei din jur te-ar putea acuza că ești lipsit de sentimente.

Te ții întotdeauna de cuvânt - Odată cu onestitatea, vine și capacitatea de a te ține de cuvânt. Când faci promisiuni, le duci la îndeplinire. Cu toate acestea, nu toată lumea face acest lucru. Deci, când cei din jur văd cât de serios ești, s-ar putea compara cu tine și ar vedea contrastul, lucru care i-ar face să se simtă umiliți și neputincioși.

Ești deschis - Încercarea și învățarea lucrurilor noi nu te fac să te simți inconfortabil, spre deosebire de alte persoane. Ești deschis să asculți întotdeauna ambele versiuni ale poveștii. Te inspiră necunoscutul, ceea ce te poate determina să începi să faci lucrurile într-un mod diferit față de ceilalți.

De obicei, tot ce este nou și ciudat îi scoate pe oameni din zona lor de confort. Așadar, atunci când le confrunți modul de gândire, s-ar putea simți amenințați de tine.

Ai o voință puternică și ții la părerile tale - Dacă ți-ai propus să faci ceva, o vei face indiferent de situație, chiar dacă asta înseamnă că nu te conformezi așteptărilor celorlalți. Nu îți este frică să mergi contra curentului și să stai singur, dacă modul tău de a gândi sau de a face lucrurile nu se potrivește cu norma. Și, dacă nu obții imediat rezultatul dorit, ai încredere să continui, oricât de inutil și de ciudat ar părea pentru alții.

 

Lasă un comentariu