ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

“Avocatul Poporului poate să spună ce dorește; toate OUG adoptate sunt indispensabile”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că toate ordonanțele de urgență pe care le-a adoptat Guvernul sunt “absolut necesare” și rezolvă “probleme grave”, iar Avocatul Poporului poate să spună ce dorește.

“Toate ordonanțele de urgență adoptate de Guvernul condus de mine sunt absolut necesare, care reglementează situații, prin care se rezolvă probleme grave, prin care se împiedică un deznodământ negativ provocat de indolența și de lipsa de reglementare și de interes din partea guvernărilor anterioare și care sunt benefice românilor”, a afirmat Orban, la Parlament, întrebat în legătură cu faptul că Avocatul poporului consideră că se încalcă Constituția prin emiterea a 25 de ordonanțe de urgență.

“Cum să nu emitem această ordonanță de urgență privitor la alegerile anticipate care prezintă câteva lucruri extrem de bune: aplicarea condițiilor de vot care au permis votul în condiții normale și firești pentru românii din diaspora de la prezidențiale și la parlamentare, adică Avocatul Poporului sau PSD nu-și dorește ca românii să voteze și la parlamentare cum au votat la prezidențiale? (...) Avocatul Poporului poate să spună ce dorește. În ceea ce ne privește pe noi, ca Guvern, noi ne-am considerat obligați să adoptăm aceste acte normative, pentru că misiunea Guvernului este să rezolve problemele României și problemele românilor, nu să stea să facă filosofie despre constituționalitate sau să facă gargară propagandistică fără să cunoască conținutul actelor normative. Toate ordonanțele de urgență pe care le-am adoptat sunt ordonanțe de urgență fundamentale, indispensabile și care generează doar efecte favorabile pentru România și pentru români”, a adăugat Orban.

Avocatul Poporului a calificat, miercuri, drept “o gravă abatere” de la normele articolului 115 din Constituție adoptarea într-o singură ședință de Guvern a 25 de ordonanțe de urgență, adăugând că își rezervă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională cu excepții de neconstituționalitate privind acele OUG care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale și care încalcă decizii anterioare ale CCR.

 

INSP: 16 persoane au murit din cauza gripei

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 16, a anunțat, miercuri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a decedat din cauza gripei este o femeie în vârstă de 82 de ani, din județul Galați.

Femeia avea condiții medicale preexistente și nu a fost vaccinată antigripal. În cazul său a fost confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

 

“Primirea Premiului «Carol cel Mare» - o oportunitate de a prezenta România drept un partener solid și de încredere în UE”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că primirea premiului internațional “Carol cel Mare” reprezintă o oportunitate de a prezenta România drept un partener solid și de încredere în cadrul Uniunii Europene.

“Am arătat că urmează să primesc această înaltă și prestigioasă distincție în numele României, drept recunoaștere a eforturilor noastre, a angajamentului în folosul unității și solidarității europene. Totodată, premiul se datorează societății românești, care a reconfirmat prin voturile exprimate pe parcursul anului trecut atașamentul față de Europa și valorile sale. (...) Decernarea premiului «Carol cel Mare» va reprezenta (...) o excelentă oportunitate de a prezenta România drept un partener solid și de încredere în cadrul Uniunii Europene, dedicat profund consolidării proiectului european”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la conferința de presă comună cu Jurgen Linden, președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea premiului internațional “Carol cel Mare” al orașului Aachen, și cu Marcel Philipp, primarul orașului Aachen.

El a arătat că acest premiu îi oferă oportunitatea de a se implica pentru consolidarea proiectului european.

Șeful statului a indicat că România își dorește o consolidare a proiectului integrării europene în baza principiului convergenței și coeziunii.

Președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea premiului internațional “Carol cel Mare” al orașului Aachen a motivat acordarea premiului șefului statului român.

“Consiliul Director al Societății a adoptat în unanimitate conferirea. Foarte repede în acest an am luat decizia de a conferi premiul deoarece suntem convinși că președintele Iohannis la ora actuală este una dintre figurile conducătoare cele mai importante ale politicii europene, este o personalitate stabilă care susține valorile europene, este cel care promovează valorile europene, este un susținător al statului de drept, al separării puterilor, susține protecția minorităților, reprezintă o personalitate care știe că și oamenii din Europa trebuie să beneficieze de echilibrul social și trebuie să aibă o siguranță a vieții. Suntem foarte mândri că președintele primește în acest an premiul”, a spus Jurgen Linden.

El a afirmat că Europa se confruntă cu crize, precum Brexit, migranții, probleme financiare neclarificate.

Lasă un comentariu