CACAUA ÎMBUNĂTĂȚEȘTE MERSUL VÂRSTNICILOR

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea Northwestern, din Chicago, citați de descopera.ro, au constatat că băutura pe bază de cacao, bogată în flavonoide (compuși de origine vegetală, ce se regăsesc și în fructe, legume sau ceai), îmbunătățește mersul pe jos în cazul vârstnicilor cu circulație periferică deficitară.

„Ciocolată neagră bogată în flavonoide și cacaua neprocesată, similară cu pulberea de cacao neîndulcită utilizată în bucătărie, au fost asociate cu îmbunătățirea fluxului sangvin și creșterea capacității de deplasare pe jos.

În studiul nostru, am dorit să aflăm în ce mod cacaua ar putea fi de folos persoanelor care suferă de boală arterială periferică (BAP), o afecțiune cauzată de întărirea arterelor, care reduce fluxul de sânge în zona picioarelor și provoacă dureri

în timpului mersului, chiar și pe distanțe scurte. Din păcate, există puține terapii disponibile pentru îmbunătățirea performanțelor la mers ale persoanelor cu BAP.

În cadrul cercetării, am cerut unui număr de 44 de vârstnici suferinzi să consume băuturi pe bază de cacao de trei ori pe zi, timp de șase luni. Jumătate dintre subiecți au primit cacao bogată în flavonoide, iar cealaltă jumătate a primit un înlocuitor de cacao.

Apoi, în cadrul testelor de șase minute de mers, efectuate la finalul studiului, persoanele din grupul care a consumat cacao au mers cu 18,4 metri mai mult față de distanța parcursă la început. Chiar și o îmbunătățire de cel puțin 12 metri poate reprezenta o diferență semnificativă în viața de zi cu zi a acestor pacienți.

Participanții care nu au consumat cacao au mers cu 24,2 metri mai puțin în testele de șase minute de la sfârșitul studiului. Totuși, este nevoie de cercetări mai aprofundate pentru a vedea exact beneficiile consumului de cacao asupra vârstnicilor care suferă de boală arterială periferică.

Lasă un comentariu