SIGHIȘOARA - FUNDAȚIA „MIHAI EMINESCU TRUST" VA AJUNGE, ÎN 2020, LA 2.500.000 DE PUIEȚI PLANTAȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI „PLANTĂM PENTRU VIITOR"

Distribuie pe:

Este al 11-lea an consecutiv al programului de reîmpădurire „Plantăm pentru viitor" implementat de Fundația „Mihai Eminescu Trust" din Sighișoara, desfășurat în parteneriat cu Grupul Hotelier AccorHotels-Orbis Group, fiind vorba de unul dintre cele mai importante și durabile proiecte ale Fundației. În primăvară, vor fi plantați încă 200.000 de puieți, iar numărul total va depăși, anul acesta, 2.500.000 de plantări, informează reprezentanții municipalității.

Proiectul „Plantăm pentru viitor" are la bază o colaborare solidă, un parteneriat durabil cu grupul hotelier menționat, Fundația „Mihai Eminescu Trust" creând o strategie cu bătaie lungă: cele 2.342.750 de copaci plantați până în prezent au refăcut ecosisteme naturale degradate, atrăgând atenția asupra unor importante probleme de mediu. Obiectivul Grupului AccorHotels-Orbis este plantarea unui număr de 10 milioane de copaci până în 2021, în toată lumea.

„Ideea programului de responsabilitate socială a grupului AccorHotels-Orbis este simplă: hotelierii implicați în proiect își conving o parte dintre clienți să nu renunțe la prosop după o singură folosire, diminuând consumul de detergent și apă. Din economiile astfel obținute, jumătate merge către acest amplu program de împădurire și reîmpădurire care se desfășoară astăzi pe cinci continente, cu ajutorul a 40 de proiecte diferite. România a fost singurul partener european al grupului până în anul 2014", detaliază organizatorii.

 Ediția de plantări din acest an va debuta în luna martie, selecțiile pentru potențialii beneficiari fiind încă deschise. Fundația oferă 20.000 de puieți pentru fiecare beneficiar, unelte și un grup entuziast de elevi dornici de plantare. Reprezentanții composesoratelor care doresc să afle condițiile de eligibilitate sunt invitați să ia legătura cu Alexandru Neagu, responsabil de proiect (e-mail: aneagu@mihaieminescutrust.org).

Înființată în anul 2000, Fundația „Mihai Eminescu Trust" are misiunea de a dezvolta și implementa proiecte, împreună cu comunitățile locale în care activează, pentru a proteja și valorifica patrimoniul cultural și natural al Transilvaniei. Satul de Sine Stătător este conceptul-umbrelă al Fundației, născut din nevoia de a crește capacitatea comunităților locale de a-și îngriji și valorifica durabil patrimoniul", detaliază promotorii proiectului.

Lasă un comentariu