POSTUL NEGRU, DE DOUĂ ZILE, REFACE SISTEMUL IMUNITAR

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din California de Sud, citați de descopera.ro, susțin că, deși există multe modalități de a întări sistemul imunitar, unul dintre cele mai la îndemână și eficiente tratamente este... postul negru de două zile, capabil să regenereze întreg sistemul imunitar și să ajute organismul să combată infecțiile, în special pentru pacienții oncologici și pentru cei în vârstă.

“Dacă stăm bine să ne gândim, această metodă este recomandată de milenii, iar bunicii noștri aveau o vorbă: cine nu ține post la tinerețe, va ține regim la bătrânețe. Inițiații tuturor religiilor postesc atunci când doresc să se purifice. Așadar, descoperirea noastră vine doar ca o completare a înțelepciunii marilor inițiați.

În studiul nostru, am verificat efectele postului negru de două zile, în decursul a șase luni, atât la oameni, cât și la șoareci de laborator. În ambele cazuri, perioadele îndelungate de nealimentare au dus la o scădere considerabilă a celulelor albe.

La șoareci, după fiecare perioadă de post negru se producea o regenerare rapidă a celulelor albe, ceea ce înseamnă o înnoire a sistemului imunitar. Postul dă undă verde celulelor stem să se înmulțească și să reclădească întregul sistem imunitar.

Vestea și mai bună este că, în timpul postului, organismul poate să se lepede de componentele defecte, vechi, ineficiente. Dacă faci asta după ce sistemul imunitar este serios afectat de îmbătrânire sau chimioterapie, perioadele de post intermittent pot efectiv să genereze un sistem imunitar nou.

Rezultatele cercetării arată că, în timpul perioadelor de post intermitent, scad foarte mult hormonii IGF-1, legați de îmbătrânire, progresie tumorală și risc de cancer.

Efectele postului de 72 de ore la pacienții aflați sub chimioterapie au arătat că aceștia au fost mult mai protejați împotriva toxicității tratamentului. Chimioterapia salvează vieți, dar vine cu zdruncinări serioase ale sistemului imunitar, iar studiul arată că efectele chimioterapiei pot fi tolerate mai ușor de pacienții oncologici care țin post intermitent. Desigur, sunt necesare studii suplimentare, iar decizia unui post intermitent trebuie luată doar la indicațiile medicului curant.

Pentru persoanele sănătoase, postul intermitent a devenit un stil de viață din ce în ce mai popular, cu efecte benefice dovedite”, afirmă oamenii de știință americani. 

Lasă un comentariu