MĂSURI DE PROTECȚIE INDIVIDUALĂ PENTRU PERSOANELE DE PESTE 60 DE ANI

Distribuie pe:

Specialiștii de la Centrul de Prevenire și Control al Bolilor Infecțioase, din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citați de descopera.ro, susțin că persoanele de peste 60 de ani și cele care au afecțiuni cronice pot suferi complicații grave în urma infecției cu Covid 19.

Prin urmare, experții OMS, le recomandă celor vulnerabili să fie precauți și să ia măsuri individuale de protecție.

“Dacă ai peste 60 de ani sau dacă suferi de boli cronice, trebuie să fii precaut, să ai grijă de sănătatea ta și a altora și să renunți la unele proiecte care nu sunt absolut necesare în această perioadă. Protejarea sănătății și, în ultimă instanță, a vieții, merită orice sacrificiu, mai ales dacă trăiești într-o comunitate în care există un focar de coronavirus.

Măsurile individuale de protecție nu sunt greu de respectat, însă ele ar trebui să fie obligatorii. Iată recomandările noastre:

* Anulează toate programările la medic care nu sunt esențiale.

* Dacă ai o programare importantă, ia în calcul să o faci de pe telefon, prin apel video.

* Spune-i unui prieten, unei persoane dragi, unui coleg sau unui vecin că ești preocupat de boală. Alege-l pe unul dintre ei drept contact de urgență în caz că ai nevoie de ajutor.

* Fă ceea ce faci de obicei în timpul sezonului de gripă - spală-ți frecvent mâinile, în mod corect. Folosește produse de igienizare pentru mâini atunci când nu ai apă și săpun.

* Asigură-te că ai suficiente produse alimentare și articole de toaletă pentru o perioadă mai lungă de timp.

* Fă stocuri de pastă de dinți, detergent, filtre de apă.

* Gătește și congelează porții pentru mai multe zile.       

* Dacă ai nevoie de tratament pe rețetă medicală, asigură-te că îl iei pentru 3 luni.

* Evită locurile publice aglomerate sau clădirile slab ventilate, unde riscul de transmitere este mai mare.

* Dacă ai programată o călătorie cu avionul, ar trebui să o amâni.

* Încearcă să menții legătura permanentă cu cei dragi dacă ești în autoizolare. Mai multe studii au concluzionat că singurătatea și izolarea socială la vârstnici cresc riscul de depresie și rata de mortalitate în rândul acestora.

* Fă sport în casă și hrănește-te sănătos, așa cum ar trebui să faci în tot restul timpului”, ne îndeamnă specialiștii OMS.

Lasă un comentariu