SUB AMENINȚAREA CORONAVIRUSULUI, IMM-URILE CER MĂSURI URGENTE CARE SĂ LE FACILITEZE ACTIVITATEA

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) cere Guvernului adoptarea rapidă de măsuri pentru a facilita activitatea firmelor în contextul amenințării coronavirusului, cum ar fi legiferarea muncii de acasă sau a contractelor temporare, precum și prelungirea termenelor de plată a impozitelor și a contribuțiilor sociale.

Concret, CNIPMMR propune:

- Utilizarea de instrumente financiare pentru a asigura lichiditatea și pentru a furniza capital de lucru prin utilizarea normelor existente privind ajutoarele de stat (Posibilitățile sunt oferite de reglementările de minimis sau de schemele de salvare și restructurare).

- Alocarea de fonduri disponibile din cadrul programului financiar 2014-2020 către furnizarea de capital de lucru IMM-urilor.

- Crearea de mecanisme care să ofere asistență IMM-urilor aflate în dificultate.

- Orientarea bugetului României spre investiții imediate în economie, prin modificarea legislației privind achizițiile publice, pentru a da posibilitatea IMM-urilor de a avea acces mai facil.

- Modificarea legislației privind Codul Muncii și flexibilizarea cadrului legislativ: muncă temporară, work from home, tele-muncă etc.

- Oferirea de facilități prin prelungirea termenelor cu plățile impozitelor și contribuțiilor sociale.

„În aceste momente dificile, România are nevoie de solidaritate socială și economică, să folosim toate resursele umane și profesionale pentru a depăși această perioadă critică.

IMM-urile sunt cele mai vulnerabile, dar și cele capabile să susțină economia României, de aceea este imperios necesar să se ia o serie de măsuri care să ne pregătească pentru preîntâmpinarea unei crize.

Am încredere că vom reuși să depășim această perioadă dificilă și că împreună vom dovedi că suntem solidari și puternici”, a declarat Florin Jianu, președintele CNIPMMR, citat de mediafax.ro.

Lasă un comentariu