200 de milioane de euro pentru Autostrada A3

Distribuie pe:

În ședința de joi, 11 ianuarie, Guvernul a adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanțare - Autostrada A3 România - Cofinanțare aferentă Mecanismului de redresare și reziliență - dintre România și Banca Europeană de Investiții, semnat la București la 16 noiembrie 2023 și la Luxemburg la 20 noiembrie 2023, contract în valoare de 200 de milioane de euro.

Obiectivul principal al Proiectului îl constituie construcția unei secțiuni din Autostrada A3, pe ruta Autostrada Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea, cu o lungime de 42,3 km și cu câte două benzi de circulație pentru fiecare sens, între Nădășelu și Poarta Sălajului. Se estimează că Proiectul se va finaliza în 2025, data finală de disponibilizare a împrumutului fiind de până la 48 de luni de la data semnării Contractului de finanțare. Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar implementarea lui va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin C.N.A.I.R., în calitate de agenție de implementare.

Documentul va fi transmis spre dezbatere Parlamentului, cu solicitarea de a fi aprobat în procedură de urgență, menționează surse din cadrul Executivului. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu