CHIFTELE LA CUPTOR, DE POST, DIN LEGUME - VARIANTE PENTRU REȚETA DE CHIFTELE CLASICE

Distribuie pe:

Pregătește chiftele la cuptor, de post, din legume pentru a oferi o masă delicioasă și mai ales sănătoasă pentru familia ta. În perioadele de post sau în cele în care vrei să renunți la carne, rețeta de chifteluțe la cuptor din legume reprezintă alternativa cea mai sănătoasă a unui preparat clasic și foarte îndrăgit.

De ce ne plac chiftelele? Pentru că sunt crocante la exterior, dar moi și pufoase în interior, se pot mânca atât ca aperitiv, cât și ca fel principal, se potrivesc la fel de bine pe mesele de sărbătoare sau la dejunul de zi cu zi. Prăjeala însă nu este sănătoasă și aduce multe grăsimi și, implicit, calorii, astfel încât o vom înlocui cu coacerea chiftelelor de post în cuptor.

TIMP PREPARARE 60 minute

PORȚII 8

Ingrediente rețetă Chifteluțe la cuptor, de post, din legume

3 dovlecei/2 vinete mai mici

2 cartofi

2 morcovi

1/2 cană orez brun

1 ceapă mare

2-3 linguri pesmet

1 legătură pătrunjel

1 linguriță lecitină din soia

ulei de măsline

3-4 căței de usturoi

sare de mare, după gust

Mod de preparare rețetă Chiftele la cuptor, de post, din legume

Morcovii se dau pe răzătoarea mică și se pun într-o tigaie împreună cu câteva linguri de ulei, un sfert de cană de apă și puțină sare.

După 2 minute se adaugă ceapa tăiată mărunt și se lasă încă 5 minute, amestecând din când în când, până legumele se înmoaie și vezi că apa a scăzut de tot.

Cartofii se fierb și apoi se taie mărunt la rândul lor sau se zdrobesc cu furculița.

Orezul se fierbe timp de 2 minute, se scurge de apă și se lasă deoparte, la răcit.

Vinetele sau dovleceii se dau și ei prin răzătoare și se pun la scurs într-o sită pentru eventualitatea în care ar lăsa apă.

Legumele călite anterior se amestecă într-un castron cu cartofii și cu vinetele sau dovleceii și se adaugă, pe rând, orezul, pesmetul, usturoiul păsat, lecitina din soia și pătrunjelul mărunțit.

Guști de sare și mai adaugi dacă ți se pare că este nevoie.

Pregătești o tavă așternută cu hârtie de copt și aprinzi cuptorul ca să se încingă.

Până când se înfierbântă cuptorul ca să fie gata de copt, modelezi chifteluțele cu mâinile unse cu puțin ulei și apoi le așezi în tavă. Ele vor fi rotunde sau mai plate, după cum îți place, dar de mărime potrivită sau mică, nu mari.

Coci chiftelele la cuptor aproximativ 30 de minute, la foc potrivit.

Se mănâncă în mod obișnuit calde, dar sunt foarte bune și reci.

 

Lasă un comentariu