CORONAVIRUS: ROMÂNII CU VÂRSTA PESTE 65 DE ANI, LIBERI ÎNTRE ORELE 11-13!

Distribuie pe:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că Ordonanța militară nr. 3/2020, care a intrat în vigoare la data de 25 martie, prin care se interzice circulația tuturor persoanelor de peste 65 de ani, permite totuși deplasarea acestora în intervalul orar 11-13.

“Stimați români, cea mai gravă criză din ultimii zeci de ani ne-a lovit și pe noi. Vorbim de acest virus cumplit, care ne-a lovit și pe noi, ca pe lumea întreagă. În decurs de numai o zi, 186 de persoane au fost infectate și în țara noastră. Asta ne-a determinat să acționăm imediat și să luăm măsuri mai dure, măsuri pe care le-am anunțat deja, gradual, în primele două ordonanțe militare. Vreau să vă asigur pe cei care sunteți în carantină sau în izolare că de aici, de la pupitru, vă vorbim și în calitate de părinți, de bunici sau de fii. Ne aflăm și noi în situația multora dintre dumneavoastră, care nu și-au mai văzut cele mai dragi ființe, de multe zile.

Îi îndemn pe cei care încă nu conștientizează pericolul, să se trezească. Nu ne jucăm cu sănătatea publică. Noaptea trecută, numărul mare de persoane sancționate ne arată că sunt încă foarte mulți români care nu conștientizează pericolul la care se și ne expun.

Prin această nouă ordonanță militară, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu excepțiile privind deplasarea în interes de serviciu, deplasarea pentru asigurarea de bunuri, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături, este permisă deplasarea pentru asistență medicală. Mai sunt exceptate deplasările din motive justificate, și anume îngrijirea copilului sau a persoanelor cu dizabilități.

Alte excepții sunt deplasarea în scopul donării de sânge și în scop umanitar sau de voluntariat, precum și pentru activități agricole. Am precizat că circulația persoanelor de peste 65 de ani este permisă numai între orele 11 și 13, pentru cumpărarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea unui minor sau pentru necesitățile animalelor.

În afara acestui interval, pentru activități profesionale sau activități agricole. angajații vor dovedi deplasarea la serviciu, prezentând legitimația de serviciu sau adeverință semnată de angajator. Liber-profesioniștii și PFA-urile prezintă declarație pe proprie răspundere, care trebuie să cuprindă numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura.

Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate și de pe telefon sau tabletă!”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Lasă un comentariu