DOCUMENTE SOLUȚIONATE ONLINE DE ANCPI

Distribuie pe:

În noul context, generat de COVID-19, peste 180.000 de documente au fost eliberate și transmise online de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), pe parcursul săptămânii trecute. Aproximativ 45.000 dintre acestea au fost semnate electronic. În aceeași perioadă, ANCPI a primit și a înregistrat online, peste 180.000 de acte, dintre care 32.000 cu semnătură electronică. Noile funcționalități, care permit soluționarea online a tuturor solicitărilor, au fost implementate în doar câteva zile de ANCPI, având drept scop protejarea cetățenilor de pandemia de COVID-19.

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), actualizează și îmbunătățește permanent Sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară e-Terra, cu ajutorul specialiștilor în domeniu. Ultimele modificări, realizate într-o perioadă foarte scurtă de timp, cu sprijinul companiei Trencadis, au drept scop prestarea exclusiv online a serviciilor oferite de ANCPI și de oficiile de cadastru și publicitate imobiliară (OCPI).

Astfel, notarii și persoanele fizice și juridice autorizate pot transmite online versiunile electronice ale actelor notariale sau administrative, ale hotărârilor judecătorești, dar și ale altor documente asociate dosarelor de recepție cadastrală și/sau înscriere în cartea funciară, cu verificarea existenței semnăturii electronice. În primele două zile, ANCPI a înregistrat peste 11.000 de astfel de solicitări.

 

Lasă un comentariu