ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

CORONAVIRUS/ INSP: 246 DE CAZURI CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA; ÎN BUCUREȘTI - 81

Numărul cazurilor confirmate cu noul coronavirus a ajuns în România la 246.

De la ultima raportare au mai fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit ultimei actualizări date publicității de Institutul Național de Sănătate Publică, cele mai multe cazuri sunt confirmate în București - 81.

Pe județe, situația se prezintă astfel: București - 81, Hunedoara - 23, Iași - 20, Timiș - 17, Constanța - 13, Brașov - 11, Arad - 8, Ilfov - 8, Caraș Severin - 5, Suceava - 5, Neamț - 5, Mureș - 4, Cluj - 4, Covasna - 4, Dolj - 3, Olt - 3, Bacău - 2, Bihor - 2, Buzău - 2, Galați - 2, Maramureș - 2, Mehedinți - 2, Prahova - 2, Vâlcea - 2, Gorj - 2, Brăila - 2, Ialomița - 2, Teleorman - 2, Vrancea - 2.

Se înregistrează câte un caz în Botoșani, Satu Mare, Alba, Bistrița-Năsăud, Vaslui, Sălaj.

Conform INSP, se află în carantină 3.441 persoane, iar în izolare 26.679 persoane.

 

VÂRSTA MEDIE A PACIENȚILOR CU COVID-19 ESTE DE 41 DE ANI; 50% FEMEI, 45% BĂRBAȚI, 5% SUNT MINORI

Dintre cele 246 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus, 5% sunt minori, 50% sunt femei, iar 45% sunt bărbați, reiese dintr-o statistică furnizată de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Vârsta medie a pacienților este de 41 de ani. De asemenea:

- 5 pacienți (2%) au între 0-9 ani;

- 8 pacienți (3%) au între 10-19 ani;

- 31 de pacienți (13%) au între 20-29 de ani;

- 64 de pacienți (26%) au între 30-39 de ani;

- 70 de pacienți (28%) au între 40-49 de ani;

- 47 de pacienți (19%) au între 50-59 de ani;

- 12 pacienți (5%) au între 60-69 de ani;

- 9 pacienți (4%) au între 70-79 de ani.

Niciun pacient nu are peste 80 de ani.

Conform Departamentului pentru Situații de Urgență, dintre cele 246 cazuri diagnosticate, 19 au fost vindecate.

 

LIDERUL USR ARAD CERE MAE SOLUȚII PENTRU ROMÂNII CARE LOCUIESC ÎN UNGARIA ȘI LUCREAZĂ ÎN ROMÂNIA

Președintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botoș, a transmis ministrului Afacerilor Externe o scrisoare prin care cere soluții în favoarea românilor domiciliați în localități din Ungaria, din apropierea granițelor, dar care lucrează în Arad sau în alte localități din vestul României.

“Aradul este localitate de graniță, cu toate beneficiile sau problemele care decurg de aici. Închiderea granițelor dintre Ungaria și România creează probleme suplimentare în orașul nostru din cauza faptului că mulți români care lucrează în Arad au domiciliul în localități din Ungaria, din apropierea granițelor”, arată Boroș, într-un comunicat de presă remis miercuri.

Europarlamentarul afirmă că este de înțeles că se dorește protejarea populației prin restricționarea circulației, “însă, în cazul acestor oameni, circulația este o necesitate”.

El mai spune că “acești oameni sunt, de fapt, responsabilitatea ambelor state”.

Ungaria a anunțat că și-a închis granițele pentru cetățenii altor state, însă permite în continuarea tranzitul mărfurilor.

 

URGENT - DECIZIA GUVERNULUI PENTRU SUSPENDAREA TEMPORARĂ A EXPORTULUI DE ALIMENTE

Președintele Pro România, Victor Ponta, cere Guvernului să adopte suspendarea temporară a exportului de alimente.

“URGENT - azi decizia Guvernului pentru suspendarea temporară a exportului de alimente (așa cum au făcut, chiar dacă cu întârziere, la exportul de medicamente) / criza alimentară este cea mai gravă! URGENT”, a scris miercuri Ponta pe Facebook.

El solicită și măsuri concrete pentru economie.

Ședința de guvern va avea loc în regim de videoconferință.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat marți seara că este pregătit un pachet de măsuri pentru susținerea economiei României în această perioadă, iar impactul lui va fi de aproape 2% din PIB.

 

PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS A SOLICITAT ACTIVAREA MECANISMULUI DE PROTECȚIE CIVILĂ AL UE

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, marți, în videoconferința cu membrii Consiliului European, activarea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

“Președintele României a evidențiat situația dificilă a unor cetățeni români ale căror contracte de muncă au încetat în urma epidemiei COVID-19 și nu pot reveni în țară din cauza carantinei din respectivele state sau din cauza blocajelor existente la granițele unor state membre. În acest sens, președintele Klaus Iohannis a pledat pentru crearea unor coridoare umanitare de tranzit la nivelul Uniunii Europene, care să permită repatrierea cetățenilor din statele membre. De asemenea, președintele României a solicitat activarea Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii pentru a sprijini demersurile statelor membre pentru returnarea cetățenilor UE atât din celelalte state membre, cât și din state terțe, utilizând asistența consulară”, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

 

ORBAN: “OBIECTIVUL CEL MAI IMPORTANT ESTE LIMITAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI”

Premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul cel mai important fixat de autoritățile guvernamentale în acest moment este limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, adăugând că există câteva direcții clare de acțiune în acest sens, printre care creșterea capacității de diagnosticare și soluționarea penuriei de echipamente de protecție.

“Avem câteva direcții clare de acțiune. Obiectivul cel mai important este limitarea răspândirii infecției coronavirus. Până acum, aproape toate cazurile au fost cazuri cu persoane care au venit din străinătate, în special din Italia, existând foarte puține cazuri de răspândire în comunitate. Este evident că a apărut riscul crescut al răspândirii în comunitate și atunci va trebui să luăm toate măsurile posibile, sigur, gradual, pentru a reduce riscul răspândirii în comunitate”.

Lasă un comentariu