ÎN SPRIJINUL FERMIERILOR, PENTRU IRIGAȚII - APĂ GRATUITĂ PÂNĂ LA PUNCTELE DE LIVRARE

Distribuie pe:

Prin infrastructura de îmbunătățiri funciare se poate asigura apă gratuită, până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

“MADR, prin ANIF, suportă cheltuielile aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigații, la stațiile de punere sub presiune și alte puncte de livrare, respectiv costul apei și costul energiei electrice pentru pomparea apei de irigații, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat, în baza contractelor multianuale/sezoniere. În acest sens, MADR, prin ANIF și Direcțiile agricole județene, încurajează și sprijină toți fermierii pentru încheierea contractelor sezoniere/multianuale, având ca obiect livrarea apei pentru irigații, în vederea asigurării unui nivel corespunzător de umiditate a solului, care să permită sau să stimuleze creșterea productivității agricole.

Din datele prezentate de ANIF rezultă că suprafața totală pregătită pentru contractare și aplicare a irigațiilor este de 1.045.183 ha, fiind deservite de infrastructura de îmbunătățiri funciare funcționabilă, din care 1.800 km de canale. ANIF a încheiat, până în prezent, 747 contracte, din care 620 multianuale și 127 sezoniere, pentru o suprafață totală de 830.242 ha.

Pe fondul măsurilor luate pentru a preîntâmpina răspândirea Coronavirusului (Covid-19), în această perioadă, contractele se vor transmite în format electronic, la adresele de e-mail comunicate pe site-urile Filialelor Teritoriale și a unității centrale a ANIF: https://www.anif.ro/

În cazul fermierilor care nu au posibilitatea transmiterii unui e-mail/ fax, aceștia se pot adresa Filialelor Teritoriale ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, în vederea programării pentru semnarea contractelor. Modelul de Contract multianual/sezonier, pentru asigurarea nivelului optim al apei de irigații la stațiile de punere sub presiune și alte puncte de livrare, este pus la dispoziția fermierilor prin afișare pe site-ul MADR și pe site-ul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare”, se arată în Comunicatul de presă al MADR.

Lasă un comentariu