APICULTORII SOLICITĂ SPRIJIN DIN PARTEA AUTORITĂȚILOR

Distribuie pe:

Domnului Ministru Adrian Oros

Domnule Ministru, în această perioadă, după un an 2019 modest din punct de vedere apicol, după o iarnă atipică pentru apicultură, activitățile și intervențiile în activitatea din stupină sunt esențiale pentru a asigura menținerea și dezvoltarea familiilor de albine și ulterior efectuarea activității de polenizare și obținerea de producții și venituri pentru apicultori.

Având în vedere faptul că activitatea urmărește și efectuarea de tratamente necesare în această perioadă, că activitatea în apicultură este o activitate solitară și izolată de zonele populate, vă rugăm să ne sprijiniți, în continuare, pentru a facilita deplasările apicultorilor în efectuarea acestor lucrări în stupine, în momentele în care acestea se impun.

Lucrările în stupină vor fi limitate la minimul necesar și, din acest punct de vedere, în momentul în care stupinele vor trebui deplasate în pastoral, lucru care se face de obicei noaptea, vă rugăm să ne sprijiniți în sensul în care mijloacele de transport ale familiilor de albine să nu fie oprite excesiv pentru control, asigurându-se astfel o deplasare cât mai rapidă a acestora.

Suntem conștienți că respectarea tuturor restricțiilor privind pandemia SARS COV-2 este vitală, dar menționăm că pastoralul se desfășoară în zone extravilane, cu un risc redus de contaminare. Având în vedere că o mare parte dintre apicultori se încadrează în restricțiile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3 (privind deplasarea pentru lucrări agricole), vă solicităm sprijin pentru deplasarea cu stupinele în pastoral cu respectarea tuturor reglementărilor dispuse. Suntem convinși că prin activitatea de pastoral apicultorii își vor aduce aportul la creșterea producțiilor agricole, cât și la realizarea unor producții de miere necesare pentru populație.

Lasă un comentariu