PREVIZIUNI ȘTIINȚIFICE PENTRU ROMÂNIA: PRIMA ZI FĂRĂ DECESE DIN CAUZA COVID-19 VA FI 8 MAI 2020!

Distribuie pe:

Calculul a fost făcut de către cercetătorii americani de la Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății (IHME) din cadrul Universității Washington, care au publicat mai multe modele matematice cu previziuni despre evoluția COVID-19 la nivel mondial.

Printre aceste calcule se arată și estimarea primei zi din România în care nu va mai fi înregistrat niciun deces de pe urma COVID-19, respectiv 8 mai 2020.

Totodată, IHMS mai prezice că numărul total de decese în țara noastră va fi de 804, conform proiecțiilor până la 4 august 2020, iar 13 aprilie va fi ziua cu cele mai multe decese din cauza COVID-19 în România (36 de persoane își vor pierde viața).

Sistemul medical din România va fi cel mai solicitat pe 11 aprilie. În doar 3 zile, vor fi necesare 1.301 de paturi în spitale, dintre care 299 de paturi la ATI, dintr-un total de 1.772, cât are România.

„Inițial, ni s-a solicitat să dezvoltăm modele de către colegii noștri de la Școala de Medicină a Universității din Washington, pentru a-i ajuta să își planifice reacția. Pe măsură ce sistemul medical din SUA, dar și alte guverne, ne-au cerut ajutorul pentru a determina dacă au abilitatea să își îngrijească pacienții, am reușit să realizăm un instrument de predicție la nivel național.

Aceste previziuni au fost realizate pentru a le oferi spitalelor, angajaților din sistemul de sănătate, factorilor politici de decizie și publicului informații cruciale despre presiunea pe care COVID-19 o va pune asupra capacităților și resurselor spitalicești, astfel încât să se organizeze cât mai eficient", au declarat oficialii de la IHME, citați de descopera.ro.

Potrivit acelorași estimări, 11 aprilie 2020 va fi data la care resur-sele medicale mondiale vor avea cel mai mare grad de solicitare.

 

Lasă un comentariu