SITUAȚIA CADRELOR MEDICALE INFECTATE CU COVID-19

Distribuie pe:

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în data de 21 aprilie 2020, un număr de 36 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 4 dintre acestea sunt deja vindecate și externate.

Într-unul dintre cele 36 de cazuri evoluția a fost nefavorabilă, soldându-se cu deces (brancardier Spitalul Clinic Județean Mureș).

Dintre cele 36 cadre medicale, 16 sunt angajate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, 7 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Județean Mureș, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighișoara, un medic de familie, un medic al unei unități medicale private din Târgu-Mureș, un medic stomatolog și un asistent de farmacie de la o farmacie privată.

Cele 9 cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighișoara confirmate pozitiv COVID-19 nu au locuit împreună cu familiile lor, acestea locuind fie la hotel, fie singure în apartament. Dintre acestea, 6 sunt internate în cadrul Secției Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Sighișoara, iar 3 sunt internate la Spitalul Clinic Județean Mureș, Secția Clinică Boli Infecțioase.

Starea celor 9 cadre medicale este una bună, majoritatea fiind asimptomatice, iar celelalte cu simptome ușoare.

Secția Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Sighișoara este în continuare funcțională, aici desfășurându-și activitatea, în prezent, peste 30 de cadre medicale, ca urmare a suplimentării personalului.

Celelalte cadre medicale, care în acest moment sunt confir-mate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, Secția Clinică Boli Infecțioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.

 

Lasă un comentariu