SIGHIȘOARA - CADRE MEDICALE, INFECTATE CU NOUL CORONAVIRUS, DUPĂ CE O PACIENTĂ LE-A SCUIPAT ÎN FAȚĂ

Distribuie pe:

O pacientă infectată cu noul coronavirus a scuipat cadrele medicale de la Spitalul Municipal Sighișoara, cu câteva zile înainte să moară, iar acum, șapte asistente medicale, un medic și un infirmier au fost declarați pozitivi cu COVID-19, potrivit observatornews.ro.

Pacienta de etnie romă a refuzat să țină cont de recomandările personalului medical, și-a aruncat în mod repetat masca de protecție și a scuipat cadrele medicale.

Managerul Spitalului Municipal Sighișoara, Tanaszi Sarolta, a confirmat faptul că cele 9 cadre medicale din cadrul compartimentului de boli infecțioase, unde a fost tratată și femeia recalcitrantă, au primit rezultatele testelor și acestea sunt pozitive.

“Nu știm momentul clar al infectării, dar sunt din cadrul compartimentului unde a fost tratată și doamna care a decedat ulterior. Au purtat echipamente, dar au fost confirmate pozitiv în urmă cu două zile. Celelalte persoane din cadrul compartimentelor care tratează suspecți sau confirmați COVID-19 au fost testate, dar sunt negative. Cei pozitivi sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare”, a declarat Tanaszi Sarolta, precizând că nu este vorba de un caz singular: “Am mai întâmpinat probleme de genul în care ei nu cooperau, nu respectau indicațiile personalului medical. Au solicitat foarte des intervenția personalului în saloane, la ei. Sunt persoane ce reprezintă un factor de risc pentru personalul medical. Acele persoane se adresau cu cuvinte urâte, nu purtau mască, refuzau orice fel de colaborare și recomandare. Am solicitat și ajutorul poliției locale sau al municipalității pentru a-i calma pe unii pacienți”.

Lasă un comentariu