ORAȘUL INTERZIS DIN BEIJING SE VA REDESCHIDE PE 1 MAI

Distribuie pe:

Orașul Interzis din Beijing se va redeschide astăzi, 1 Mai, după ce a rămas închis pentru vizitatori timp de trei luni din cauza crizei declanșate de noul coronavirus, iar această decizie semnalează o revenire treptată la normalitate în China, au anunțat miercuri autoritățile chineze, citate de AFP.

Fostul Palat Imperial al Chinei, situat în apropiere de Piața Tiananmen, și-a închis porțile pe 25 ianuarie, când autoritățile chineze au decretat închiderea tuturor atracțiilor turistice și plasarea în carantină a unei întregi provincii.

Numărul de turiști autorizați să pătrundă în Orașul Interzis va fi de doar 5.000 pe zi, comparativ cu 80.000 înainte de izbucnirea pandemiei.

Vizitatorii vor trebui să poarte măști sanitare și să prezinte codul personal de sănătate afișat pe telefoanele lor mobile, care dovedește că nu sunt purtători ai noului coronavirus. De asemenea, vizitatorii trebuie să păstreze între ei o distanță de cel puțin un metru.

Măsurători de temperatură vor avea loc la intrare și orice persoană cu febră sau care tușește nu va putea să viziteze acest obiectiv turistic.

Autoritățile din Beijing au anunțat recent că muzeele din oraș se vor redeschide progresiv începând cu data de 1 mai.

Lasă un comentariu