SCRISOARE CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Subsemnatul Husar Emil, învățător pensionar și cetățean al municipiului Reghin, mă adresez membrilor Guvernului României cu rugămintea să nu mai umilească pensionarii acestei țări, în legătură cu plata pensiilor și valoarea punctului de pensie.

Merită apreciat efortul dumneavoastră de a ne plăti la timp pensiile la valoarea actuală a punctului de pensie.

În același timp, ne umiliți prin faptul că în fiecare seară, ieșiți la discuții cu specialiști de la casele de pensii, cu pensionari, cu membrii ai partidelor politice, cu parlamentari și cu ziariști, despre majorarea punctului de pensie.

În timp ce reprezentanții pensionarilor își spun cu durere necazurile lor și vin cu diferite propuneri, reprezentanții guvernului, odată spun că vor respecta legea actuală a pensiilor, după care spun că mărirea punctului de pensie depinde de starea economică a țării și de încasările la buget.

Prin emisiunile transmise de posturile de televiziune, noi, alegătorii, așteptăm informații precise, concise și adevărate care să ne dezvolte optimismul, nu să ne pierdem timpul și care să ne streseze.

Pensionarii își dau seama că, mai ales în această perioadă de pandemie, sunt greutăți în ceea ce privește plata pensiilor și a salariilor.

Găsiți soluții la învingerea greutăților pe care le aveți, repornind economia să crească încasările la buget.

Acum, un pensionar, dacă ar vrea să se interneze într-un cămin de bătrâni nu se poate pentru că nu i-ar ajunge pensia, chiar dacă are două puncte de pensie.

Unii spun că pe bătrâni să-i ajute copiii.

În mod normal, cine a crescut și educat copii, bine, va fi ajutat la nevoie de către aceștia.

Este normal că cine a muncit o viață în această țară să fie nevoit să apeleze la ajutorul copiilor?

Mulți pensionari se simt o povară pentru copii și pentru societate, se simt umiliți și se îmbolnăvesc, ajungând la medic.

N-ați reușit încă să stabiliți noua formulă de calcul a pensiilor.

Cred că cei care am ieșit la pensie, înainte de anul 2000, nu ne vom mai putea bucura de această recalculare.

Dacă veți munci tot în ritmul acesta și veți face studii de impact, până la sfârșitul acestui an cum rămâne cu sistemul de pensii și actualizarea punctului acestora.

Dovediți prin fapte că aveți grijă de părinții și bunicii dumneavoastră!

Lasă un comentariu