TRUCURI PENTRU A-I CONVINGE PE COPII SĂ POARTE MASCĂ

Distribuie pe:

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, începând din 15 mai 2020.

Cum și adulților le este dificil să poarte o mască de protecție, să îți convingi copilul că trebuie să își țină gura și nasul acoperite este o misiune aproape imposibilă, însă specialiștii în psihologie infantilă, citați de mamasicopilul.ro, au găsit câteva trucuri care ne fac această misiune mai ușoară.

Atenție! Bebelușii și copiii sub doi ani nu ar trebui să poarte mască, pentru că există riscul de sufocare sau strangulare!

Iată ce să încerci ca să îți convingi copilul să accepte masca de protecție pe față:

Alege o mască pentru copii - Măștile pentru adulți sunt prea mari pentru fețele copiilor. Deci, cumpără măști speciale pentru copii, care au dimensiuni mai mici și le acoperă în mod corect nasul și gura.

Multe măști pentru copii au și imprimeuri drăguțe, care le fac mai atrăgătoare și interesante pentru cei mici. De la personajele preferate din filme și desene animate și până la modele amuzante care imită căței sau pisici, există numeroase modele din care poți alege.

Adaugă o pelerină și transformă-l în supererou - Un alt truc util este să asociezi masca de față cu o pelerină de supererou care protejează lumea de coronavirus.

Folosește pelerina unui costum mai vechi sau poți face chiar tu una dintr-o bucată de material. Va fi mult mai încântat să poarte masca dacă face parte dintr-un costum și, astfel, totul este transformat într-o joacă distractivă.

Ajută-l să facă o mască și pentru animalul său de pluș favorit - O altă variantă de a-l ajuta pe cel mic să se obișnuiască cu ideea de mască de protecție este să faceți împreună o mască pentru animalul lui de pluș preferat.

Puteți să folosiți o mască de unică folosință pentru copii sau să-i legați o bandană în jurul gurii. Va accepta mai ușor să poarte masca dacă și jucăria sa preferată are una.

Explică-i de ce este important să poarte mască - Dacă este suficient de mare, explică-i copilului tău de ce este necesar să purtăm mască. De exemplu, îi poți spune că microbii “sar” de la o persoană la alta și masca îi împiedică să se răspândească. Din același motiv este necesar să strănutăm în cot și să ne spălăm des pe mâini.

Transformă purtarea măștii într-un joc de ghicit - Un joc amuzant atunci când poartă masca este acela de a ghici dacă zâmbește sau face o față tristă sub mască.

Poate fi folosit de exemplu atunci când așteptați la coadă la magazin sau la farmacie. Când porți masca, roagă-l pe cel mic să ghicească dacă zâmbești sub mască sau ai făcut o față tristă.

Apoi este rândul lui să facă o expresie, iar tu să ghicești. Se acordă puncte bonus pentru cel care poate face o față supărată fără să se încrunte.

Arată-i că purtarea măștii este o normalitate - Poate fi înspăimântător pentru copii să vadă dintr-odată că toată lumea poartă mască. O modalitate de a-l obișnui treptat cu ideea este să îi arăți fotografii cu cunoscuți și prieteni purtând masca.

Lasă un comentariu