ÎN LUNA MARTIE, ROMÂNIA, CEA MAI MARE CREȘTERE ÎN CONSTRUCȚII!

Distribuie pe:

Datele publicate recent de Biroul de Statistică Europeană - Eurostat arată că lucrările de construcții în România au înregistrat o creștere de 2,1% în luna martie 2020, comparativ cu luna februarie, acesta fiind cel mai mare avans înregistrat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE).

În aceeași perioadă, în zona euro și la nivelul UE, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 14,1%, respectiv 12%, de la o lună la alta. Statele membre UE cu cele mai mari creșteri ale lucrărilor de construcții au fost România (2,1%), Germania (1,8%) și Olanda (1,5%).

În schimb, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Franța (minus 40,2%) și Italia (minus 36,2%). Și în ritm anual, luna martie 2020 comparativ cu luna martie 2019, România este țara UE unde lucrările de construcții au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere, respectiv 28,1%.

Comparativ, în Uniunea Europeană, lucrările de construcții au scăzut cu 13,4%, în timp ce în zona euro au înregistrat un declin de 15,4%.

Dacă în România lucrările de construcții au înregistrat o creștere anuală de 28,1%, în Germania au crescut cu 5,1%, iar în Polonia și Finlanda au crescut cu 1,5%.

În schimb, în alte state membre, lucrările de construcții au înregistrat scăderi semnificative: Franța (minus 41,2%), Italia (minus 35,4%) sau Belgia (minus 23,2%).

Lasă un comentariu