INJECȚIE DE PREVENIRE A INFECȚIEI CU HIV

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul Național de Sănătate Publică, citați de descopera.ro, susțin că injectarea oamenilor cu un medicament experimental, la fiecare două luni, asigură o protecție mult mai bună împotriva virusului HIV, comparativ cu pastilele zilnice folosite până acum în lupta împotriva SIDA.

“Prin studiul nostru, am demonstrat că medicamentul injectabil Cabotegravir s-a dovedit a fi mai eficient în lupta cu virusul care provoacă SIDA, comparativ cu pastilele PrEP, care se administrează zilnic și care au fost considerate revoluționare în prevenția infectării cu HIV.

Testarea Cabotegravir pe oameni a început în urmă cu trei ani, în șapte țări, printre care Statele Unite, Brazilia, Thailanda și Africa de Sud, la studiile clinice participând bărbați care au întreținut raporturi sexuale cu alți bărbați, precum și femei transgender, marea majoritate având vârste sub 30 de ani.

Aceste două grupuri sunt cele mai expuse infecției cu Virusul Imunodeficienței Umane (HIV), care provoacă SIDA.

Studiului clinic a inclus peste 4.500 de oameni. Jumătate dintre participanți au fost injectați cu Cabotegravir și au luat pastile placebo de PrEP, în timp ce cealaltă jumătate a primit o injecție placebo și comprimate reale PrEP.

În intervalul cercetării, de trei ani, 50 dintre participanți au fost totuși infectați cu HIV, însă numai 12 din grupul cu Cabotegravir, în timp ce restul de 38 au provenit din grupul PrEP.

Acest lucru arată că injecția efectuată la două luni a fost mai eficientă decât pastilele zilnice într-o proporție de 69%. După obținerea rezultatelor încurajatoare, am decis ca toți voluntarii să primească injecția Cabotegravir, care s-a dovedit mult mai eficientă. În continuare, se află în derulare un alt studiu, realizat pe femei.

Până în prezent, singurul medicament aprobat împotriva HIV era un cocktail de substanțe numit PrEP, comercializat sub mai multe denumiri. Persoanele care nu au HIV, dar se află în categoria de risc ca urmare a contactelor sexuale neprotejate și care iau acest medicament zilnic, pot să prevină infectarea în proporție de 99%, însă administrarea zilnică a acestei pastile poate fi o corvoadă, așa că, acum, am găsit o metodă de prevenție a HIV mai ușoară”, afirmă oamenii de știință americani.

 

Lasă un comentariu