S-A ÎNCHEIAT EXAMENUL DE BACALAUREAT (SESIUNEA IUNIE-IULIE 2020)

Distribuie pe:

La nivel național, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2020, atât din promoția curentă, cât și din promoțiile anterioare, este de 62,9%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71,4%, iar pentru promoțiile anterioare 25%. 232 de candidați au obținut media 10, informează Ministerul Educației și Cercetării.

În județul Mureș, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 59,75%. În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.391 de candidați, dintr-un total de 4.002 candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.169 de candidați sunt din promoția curentă, iar 222 de candidați sunt din promoțiile anterioare. 186 de candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat. 4 candidați au obținut media 10; 41 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; 37 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă; 126 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului și 131 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Domnia sa adăuga și faptul că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate în 30 iunie 2020, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, www.bacalaureat.edu.ro.  

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în 30 iunie și 1 iulie. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

Lasă un comentariu