ÎN LUNA APRILIE, ROMÂNIA, PE PRIMUL LOC ÎN UE LA CREȘTEREA LUCRĂRILOR DE CONSTRUCȚII

Distribuie pe:

Potrivit datelor publicate în 17 iunie 2020 de Oficiul de Statistică Europeană - Eurostat, în aprilie 2020, construcțiile în România au înregistrat o creștere cu 12,2% comparativ cu aceeași perioadă din 2019, în timp ce la nivelul Uniunii Europene (UE), lucrările deconstrucții au înregistrat o scădere de 24 la sută!

Eurostat arată că singurele state membre UE în care lucrările de construcții au crescut în luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna aprilie a anului trecut, sunt România (12,2%), Germania (0,9%) și Finlanda (0,8%).

Sectorul construcțiilor a însemnat 4 la sută din PIB-ul României și a contribuit cu 0,8 la sută la creșterea economică din primul trimestru al acestui an, care a fost de 2,4 la sută.

Pe de altă parte, în raport cu situația din luna anterioară, martie 2020, construcțiile au scăzut în aprilie și în România, dar este vorba despre o scădere de doar 0,9%, una dintre cele mai mici înregistrate în rândul statelor membre.

Lucrările de construcții au scăzut de la o lună la alta cu 14,6% în zona euro și cu 11,7% în Uniunea Europeană, cele mai importante diminuări fiind înregistrate în Franța (-32,6%), Spania (-26,3%) și Slovacia (-10%).

Lasă un comentariu