VEȘTI BUNE! SE REIAU TRATAMENTELE ÎN STAȚIUNILE BALNEARE

Distribuie pe:

Doamna Eugenia Neagoe, director executiv al Casei de Pensii Mureș, ne informează că, începând cu data de 24 iunie 2020, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), în calitate de unic acționar al Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, reia activitatea prestării de servicii de tratament balnear, în complexele balneare proprii, respectiv în stațiunile Amara, Bala, Bizușa, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Lacu-Sărat, Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru și 1 Mai.

“Numărul total al locurilor de cazare în aceste stațiuni este de 3.154, împărțite pe 19 serii, iar din data de 24 iunie 2020 începe seria nr. 9. Pentru această serie, Casei de Pensii Mureș i-au fost alocate 33 de bilete.

Pentru realizarea programului de acordare a prestațiilor de tratament balnear, numărul de locuri aflate în proprietatea Societății de Tratament Balnear va fi completat prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unități de profil din țară.

Durata unei serii la tratament balnear este de 16 zile, din care 12 zile de tratament efectiv. Pe durata celor 16 zile alocate unei serii, în unitățile hoteliere se asigură serviciile de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii biletelor de tratament eliberate de CNPP, prin casele județene de pensii.

Atribuirea biletelor de tratament, către solicitanții îndreptățiți, se face în limita numărului de locuri repartizate de CNPP și în funcție de criteriile de ierarhizare, stabilite prin ordinul președintelui instituției naționale.

Unitățile hoteliere care vor presta servicii de tratament balnear sunt obligate să elaboreze un plan de acțiuni de prevenire a contaminării persoanelor și (sau) de prevenire a răspândirii infectării cu virusul Covid-19.

Implementarea măsurilor de prevenire se face în conformitate cu procedura operațională privind modul de efectuare a curățeniei și dezinfecției în cadrul bazelor de tratament, al blocurilor alimentare și al spațiilor de cazare ale Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă”, precizează doamna Eugenia Neagoe. 

Lasă un comentariu