SUBSOLUL SPITALULUI DIN SOVATA ȘI MAI MULTE CASE, INUNDATE DUPĂ O PLOAIE TORENȚIALĂ

Distribuie pe:

Subsolul Spitalului din Sovata, precum și mai multe case au fost inundate, luni seara, în urma unei ploi torențiale care a antrenat cantități mari de apă de pe un deal.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a anunțat că strada Scurtă din Sovata este inundată cu apă de circa 50-70 centimetri, care se scurge de pe un deal, iar astfel au fost inundate mai multe locuințe.

“Sunt afectate două locuințe de pe str. Scurtă, două  locuințe de pe str. Praidului, o locuință pe str. Nicolae Bălcescu și o locuință de pe strada Ihodului. Mai sunt afectate de inundație subsolul Spitalului Sovata, o stație de distribuție carburanți, o locuință pe str. Fagului și strada Stejerișului”, a arătat ISU Mureș. Pentru extragerea apei au intervenit pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și SVSU Sovata.

În urmă cu o zi, o ploaie torențială a antrenat aluviuni de pe un deal și a blocat drumul care duce spre pârtia de schi din stațiune.

În urma centralizării datelor furnizate de Administrația Bazinală de Apă Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș și Secția de Drumuri Naționale Mureș și de Instituția prefectului - Județul Mureș, rezultă că, în perioada 13-22 iunie, 58 de localități din 22 de unități administrativ-teritoriale au fost afectate de inundații (Stânceni, Fântânele, Gurghiu, Ibănești, Măgherani, Valea Largă, Brâncovenești, Ideciu de Jos, Aluniș, Lunca, Sângeorgiu de Pădure, Eremitu, Breaza, Suseni, Zau de Câmpie, Reghin, Tăureni, Adămuș, Viișoara, Gheorghe Doja, Deda, Suplac. Statisticile arată că 177 de case și 395 de anexe gospodărești au fost inundate și s-au produs pagube pe 4,15 km drumuri județene, 30,72 km drumuri comunale, 58,45 km de străzi și 44,7 km de drumuri forestiere și agricole. Au fost afectate 74 de poduri și podețe, 510,6 ha de terenuri arabile, 171,3 ha de fânețe și pășuni și 282 de fântâni (sursa și foto - agerpres.ro)

Lasă un comentariu