„ORBUL I-A DAT IMEDIAT REPLICA"

Distribuie pe:

Este știut faptul că persoanele nevăzătoare au un simț tactil foarte dezvoltat, care îi ajută să vadă ceea ce nu pot vedea cu ochii.

Odată trăia un nevăzător care avea un simț tactil foarte bine dezvoltat. I s-a dus vestea în tot ținutul, chiar la curtea împăratului. Regelui nu i-a venit să creadă de ceea ce se zvonea despre acest orb. Astfel, bărbatul nevăzător a fost chemat la curtea regelui pentru un test. După ce i-a oferit un loc, i s-a pus în brațe un pui de lup. Orbul a început să pipăie fiecare părticică a corpului animalului pentru a-și da seama ce e. Bărbatul era pus puțin în încurcătură. Regele l-a întrebat: „Ce animal este?" Orbul i-a dat imediat replica: „Măria ta, poate fi un pui de vulpe sau un pui de lup. Pot doar să zic că puiul din brațele mele nu ar avea niciodată ce căuta la o stână de oi. Ar fi un pericol!". Regele a fost impresionat de agilitatea orbului și l-a recompensat pe măsură.

 

NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL… CU CONDIȚIA SĂ NU RENUNȚI

Nick Vujicic a devenit deja celebru și este foarte posibil să-l fi văzut deja pe internet. El s-a născut cu un handicap echivalent cu o condamnare la moarte, pentru majoritatea oamenilor. Nick nu are nici brațe și nici picioare. Cu toate astea, reușește să facă o mulțime de lucruri firești pentru un om normal, dar care ar părea imposibile pentru cineva cu o asemenea dizabilitate - înoată, joacă golf, urcă și coboară scările, își piaptănă singur părul. Pe lângă astea, Nick este un vorbitor motivațional de foarte mare succes, și călătorește în toată lumea vorbind oamenilor care, crede el, au cea mai mare nevoie de mesajul lui. Nick vorbește, în școli, adolescenților care trec prin cea mai complicată și confuză perioadă a vieții, în închisori, deținuților care și-au pierdut speranța, dar și în universități sau diverse organizații.

Peste tot vorbește despre credință, atitudine, speranță, încercare, eșec și perseverență. Acestea sunt temele care lui i-au condus viața. Faptul că cineva fără brațe sau picioare reușește să ducă o viață normală, să aibă succes profesional și chiar să dea ceva înapoi societății, luptând pentru cauze caritabile, este rezultatul multor ore de «muncă», încercări și nereușite nenumărate, urmate de alte încercări și alte nereușite. Nick crede că nimic nu este imposibil… cu condiția să nu renunți.

Sursa: cariereonline

Lasă un comentariu