La Pogăceaua și Solovăstru, Finanțare pentru proiecte de infrastructură

Distribuie pe:

Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” vizează realizarea, la nivel național, a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

În cursul acestei săptămâni, la sediul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au fost semnate 49 de contracte de finanțare pentru proiecte de infrasctructură, ce vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.Valoarea acestora este de 628.923.186,32 de lei.

În județul Mureș s-au alocat 6853097,31 lei pentru asfaltare străzi și îmbunătățirea infrastructurii locale în comuna Pogăceaua și 8.000.000 lei pentru modernizare spațiu public în zona rezidențială Mociar și străzi în comuna Solovăstru, informează Serviciul Comunicare din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

,,Este necesar ca toți cetățenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României și care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea. (B.V.)

Lasă un comentariu