INFORMARE DE PRESĂ

Distribuie pe:

Ca urmare a aspectelor negative apărute în spațiul public, referitoare la condițiile igienico-sanitare din Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie, respectiv Bloc Operator I - Ortopedie și Traumatologie, conducerea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S.) a emis Ordinul 238/08.07.2020 privind suspendarea acreditării Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș până la remedierea deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni.

Astfel, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea Ordinului 238/08.07.2020, înregistrat în cadrul unității sanitare în data de 10.07.2020, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș trebuie să elaboreze și să transmită către A.N.M.C.S., spre avizare, planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.

Subliniem faptul că Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș funcționează în baza Autorizației de funcționare nr. 1415/27.09.2019 cu Program cadru de conformare, asumat în anul 2018, pe o perioadă mai mare de 24 de luni, cu termen de finalizare 31.12.2020, unul din obiective fiind renovarea Blocului operator I, cu săli de operație în specialitatea ortopedie-traumatologie.

Precizăm faptul că renovarea Blocului operator I, cu săli de operație ortopedie-traumatologie, era programată a se efectua în luna martie 2020, dar, din cauza contextului epidemiologic cauzat de pandemia COVID-19, aceasta a fost sistată, fiind reorganizate circuitele funcționale în întreg spitalul, întrucât acesta a fost desemnat spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

În opinia noastră, măsura luată de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate este disproporționată în raport cu deficiențele constatate (pereți exfoliați, crăpături în paviment), neconformități care nu au pus în pericol siguranța pacientului în cadrul Blocului operator ortopedie-traumatologie.

Subliniem faptul că emiterea ordinului de suspendare a acreditării nu afectează buna desfășurare a activității spitalului.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș va pune în aplicare dispozițiile ordinului de suspendare a acreditării și va întocmi un plan de remediere a deficiențelor, care va fi înaintat către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Lasă un comentariu