NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - DESPĂGUBIRI PENTRU CULTURILE AFECTATE DE SECETĂ

Distribuie pe:

Producătorii agricoli ale căror culturi înființate în toamna anului 2019 au fost afectate de seceta pedologică, manifestată în anul agricol 2019-2020 vor beneficia de despăgubiri care vor compensa pierderile suferite, pentru ca aceștia să dispună de resursele financiare pentru finanțarea lucrărilor agricole viitoare, a anunțat, zilele trecute, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. De asemenea, a precizat și că declararea ca neconstituțională a Legii privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile, adoptată de Parlamentul României, nu va influența acest proces.

Proiectul de Ordonanță de urgență elaborat de MADR cuprinde dispoziții referitoare la instituirea unei scheme de ajutor de stat conform reglementărilor în vigoare. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat este de 1.088.409 mii de lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinație Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe anul 2020, prin rectificare bugetară. Proiectul de act normativ a fost notificat la Comisia Europeană, iar în prezent parcurge etapele de avizare interministerială.

După expirarea termenului de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat și primirea Deciziei (CE) privind aprobarea acordării ajutorului de stat, se efectuează autorizarea la plată a beneficiarilor și se poate constitui obligația de plată a acestui ajutor de stat. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură va face plățile, informează MADR. 

Lasă un comentariu