POVEȘTILE ȘEHEREZADEI: UN NOU CALIFAT MUSULMAN VA ÎNGLOBA ȘI ROMÂNIA!?!

Distribuie pe:

“Secolul XXI, sau va fi religios, sau nu va mai exista” - obișnuia să spună scriitorul, jurnalistul și omul politic francez André Malraux, ministru al Propagandei și Informațiilor, ministru de Interne, ministru de Stat și ministru pentru Probleme Culturale, colaborator și prieten fidel al generalului Charles de Gaulle. Personalitate controversată, cu o tinerețe furtunoasă și o viață nu mai puțin aventuroasă, Malraux urmează Școala de Limbi Orientale din Paris, se căsătorește cu o nemțoaică bogată și pleacă în Indochina. În 1923, încercând să fure un basorelief prețios din ruinele unui templu cambodgian, este prins și condamnat la trei ani închisoare. În apel, pedeapsa i se reduce la un an “cu suspendare”, se reîntoarce în Franța, dar doi ani mai târziu revine la Saigon, unde înființează ziarul “L'Indochine”, cu o scurtă durată de apariție. Din nou aflat în Franța, scrie, în 1930, primul său roman, “La voie royale” (“Calea regală”), în care relatează evenimentele la care a luat parte în Indochina. În anii 1926-1927, călătorește în Laos și în China, unde activează alături de grupurile comuniste. Va lupta apoi în Spania, alături de republicani, merge la Moscova la Congresul scriitorilor, ca pilot de război pentru Franța, luptă împotriva germanilor, va evada din lagăr, antifascist convins, angrenat în Rezistența franceză, este arestat de guvernul de la Vichy etc. Cu certitudine, însă, anii petrecuți în Orient îi vor marca atât creația, cât și modul de a privi viața. O lume stranie, total diferită de cea a cercurilor artistice pe care le frecventase cândva, în tinerețe, în suburbiile pariziene, ori sub tâmpla Luvrului: “Am învățat că viața nu valorează nimic, dar nimic nu e mai de preț ca viața.”

M-am oprit, succinct și fragmentar, desigur, asupra biografiei scriitorului francez, considerându-l, poate, cel mai în măsură să emită, “de la fața locului”, celebra sintagmă: “Secolul XXI, sau va fi religios, sau nu va mai exista”. Știa el ce spune, dar noi abia acum realizăm gravitatea avertismentului. Sau poate nici acum, în pofida dovezilor din ce în ce mai elocvente că, în absența unei reacții rapide și eficiente, lumea viitorului nu va avea de ales decât între supunere sau dispariție.

“Europenii vor avea acum ocazia să învețe, pe viu, din experiența directă, istoria musulmană pe care au ignorat-o la școală. Națiunile europene care vor înțelege astfel, la prima mână, ce înseamnă islamul, și se vor trezi la realitate, au o șansă bună de autoprezervare. Cele care vor rămâne prea Corecte Politic, pentru a se confrunta lucid și ferm cu această realitate vor pieri, pentru că a rămas prea puțin de salvat din conștiința și identitatea lor originară.”

Unele dintre națiunile Europei occidentale, care n-au înțeles consecințele dramatice ale opțiunii import jihad, deși le-au experimentat deja direct și tragic, par a fi ajuns să se obișnuiască, ba chiar să le placă. În același timp,cu câteva excepții notabile, societățile europene care nu s-au confruntat cu masacrele, violențele și tragediile jihadului din Franța, Germania, Marea Britanie, Suedia sau Belgia, cred cu nesăbuință că, ignorand realitatea și urmând aceeași cale “multiculturală”, lor nu li se va întâmpla. Teribilă amnezie și suicidară!

Bisericile Europei ard. Incediul din Nantes le-a amintit francezilor de momentul dramatic petrecut în luna aprilie a anului trecut. Atunci, flăcările au distrus parțial catedrala Notre Dame din Paris. “La cel mult o oră de când flăcările se ridicau peste Notre Dame, într-un moment când nicio explicație nu putea fi oferită de nimeni, autoritățile franceze se grăbeau să spună că focul a fost un “accident” și că “incendierea premeditată a fost exclusă”. Incendiul de la Notre Dame a survenit într-o perioadă când atacurile împotriva bisericilor din Franța și Europa se multiplică. Mai mult de 800 de biserici au fost atacate în Franța, numai în 2018. Bisericile rămase acum sunt goale. Numărul de preoți este în scădere, iar preoții activi sunt fie foarte bătrâni, fie veniți din Africa și America Latină. Religia dominantă în Franța este acum Islamul. În fiecare an, biserici sunt demolate pentru a face loc parcărilor sau centrelor comerciale. Moschei sunt construite peste tot și sunt pline.” (Guy Milliere, “Arderea Notre Dame și distrugerea Europei Creștine”, Gatestone Institute.)

Acum, poliția franceză are un suspect, scrie 20minutes.fr. Pompierii ar fi descoperit trei focare distincte în interiorul catedralei. Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Construcția catedralei din Nantes a început în 1434, iar lucrările au fost finalizate după mai bine de patru secole. Cel mai recent incendiu a avut loc în 1972, când acoperișul a fost serios afectat și a fost reconstruit timp de 13 ani. În urma incendiului de sâmbătă, au fost distruse mai multe vitralii și o orgă cu valoare istorică, veche de peste 400 de ani.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost reținut în cadrul anchetei deschise pentru “incendiere voluntară”. El este refugiat rwandez, care lucra pentru dioceză, iar în prezent viza lui a expirat, scrie RTL, citată de News.ro.. El a avut sarcina de a închide catedrala în seara de dinaintea incendiului. Potrivit informațiilor oferite de Parchet, bărbatul a fost plasat în arest, din cauza nepotrivirilor din programul lui ca voluntar. Cine, și de ce o fi angajat tocmai un african în dioceza catolică, dându-i cheile catedralei???? Focul a pornit din interior!

Să speculăm mai departe! Așadar, Statul Islamic a apărut, inițial, în Siria, în 2013, ca grupare din ramura irakiană a Al-Qaida, încercând, fără succes, să fuzioneze cu ramura siriană a rețelei - Frontul Al-Nosra, cele două grupări fiind rivale. În scurt timp, enclava s-a organizat sub forma unui califat arab, cu capitala la Ar-Raqqan (Siria), controlând o parte din Siria și Irak, Turcia și Liban, extinzându-se ulterior în Libia, Afganistan și Pakistan. E vorba, deci, de un stat nerecunoscut oficial, dar puternic înarmat și bogat. Slaba reacție a Occidentului vizavi de atrocitățile pe care le comit adepții ISIS (fie și în numele Islamului, deși nimeni nu mai ia în serios gogorița asta!) demonstrează că are și spatele asigurat. Cine trage sforile? Știm că liderii au fost temeinic pregătiți în Europa și SUA. Nimic senzațional în asta. Tot așa fusese “tunat” și Osama bin Laden, ex-liderul Al-Qaida, atât de vânat și... lichidat de formatorii săi. Va avea, oare, aceeași soartă ISIS? Dacă vom trăi, vom vedea! Dacă!

“Resursele se ridică la 2.000.000.000 de dolari, plus accesul la resurse nonfinanciare, în special resursele de petrol din zonă” - susținea diplomatul Silviu Crăescu, președintele Agenției Naționale de Securitate, expert pe probleme de contrainformații militare. - “În general, banii ISIS provin din lucruri necurate. Pe 11 iunie 2014, de exemplu, ei au furat 425 de milioane de dolari din filiala Mosul a Băncii Centrale a Irakului.” Cum a fost posibil? Foarte simplu: “În vara lui 2013, forțele ISIS au ocupat, într-o săptămână, un sfert din Irak, respectiv partea de Nord, în mod surprinzător, fără să li să opună cineva la modul serios.” Mult mai important este, însă, altceva: “Încă de atunci, liderii au mediatizat o hartă conform căreia vor realiza un califat musulman care va îngloba Asia de sud - de la Mediterană la China și India - Europa de Est, inclusiv România, și Africa de Nord.”

Statul Islamic (SIIL, ISIL sau ISIS) - despre care deja știm că are 100.000 de combatanți care vor să invadeze (și) Europa de Est, inclusiv România, cucerind întreaga lume în numele Islamului (chiar dacă nu respectă Coranul!) - emite propria monedă: Dinarul islamic!

Potrivit afirmațiilor grupării jihadiste, acesta este realizat în trei forme: ca monedă de aur, de argint și de cupru, cea mai mare valoare apropiindu-se de 700 de dolari americani. Vor fi în total șapte monede, cu valori diferite. Imagini cu noile monede au fost postate pe rețelele de socializare de un activist anti-ISIS din Siria. “Pe fața uneia dintre monede este un text în limba arabă, iar pe spate sunt desenate șapte fire de grâu, cu trimitere directă la Coran. Pe a doua monedă este ilustrată harta lumii, semn prin care Statul islamic pretinde că își va extinde dominația asupra întregii planete și va impune Califatul tuturor locuitorilor ei. (s.n.) Noile monede imită banii utilizați de arabi în perioada califatului Uthman, în secolul al VII-lea.”

Deși, inițial, harta a stârnit zâmbete ironice, până acum, jihadiștii se țin cu dinții de visul desenat pe monedă: “Au reușit să creeze enclave în Libia și au intrat în conflict cu Egiptul - adică au pus un picior în Nordul Africii. Între timp, au ocupat o parte din Siria și din Liban. Faptul că ei decapitează occidentali pe bandă rulantă, iar statele celor uciși se arată neputincioase ridică mari semne de întrebare asupra intereselor reale ale Occidentului în acest caz: de ce au fost lăsați jihadiștii să se dezvolte?”

O armată de ... 100.000 de combatanți!?! De unde? Statul Islamic recrutează civili, pe care îi amenință cu decapitarea - și o și pune în practică! - dacă refuză. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), ISIS a comis 3.027 de execuții doar în Siria, într-un singur an, începând din 29 iunie 2014: dintre care, 1.787 erau răsculați civili (suniți), între care 74 de copii.

Statul Islamic nu-și cruță nici propriii oameni: au fost executați 143 de jihadiști acuzați de spionaj și capturați de grupare, în timp ce încercau să fugă, a precizat OSDO, care își are sediul în Marea Britanie, și care se bazează pe o amplă rețea de surse în Siria. De asemenea, SI a pierdut cel puțin 8.000 dintre membrii săi în lupte și sub bombardamentele coaliției internaționale anti-jihadiste conduse de SUA, potrivit organizației.

Ca să fie tacâmul complet “Noi dovezi au ieșit la iveală despre modul în care membrii organizației teroriste Statul Islamic (SI) cumpără copii ca să-i folosească drept sclavi sexuali și apoi îi forțează să se căsătorească. Fete din Irak și Siria au mărturisit în fața unui oficial ONU că au fost dezbrăcate, vândute, și apoi supuse la zeci de operații de reconstrucție a virginității, după violuri repetate. “Violența sexuală este folosită de SI ca o tactică de a pedepsi, umili și a demoraliza populația locală, fiind mult mai ușor să obțină astfel informații de la ei. Drept rezultat al acestor atrocități, victimele violului vor deveni «o generație de copii fără țară», vulnerabili în fața tacticilor de recrutare ale teroriștilor. Au existat rapoarte despre doctori care au realizat avorturi ilegale pe fete în vârstă de nouă ani. Mulți dintre copii provin din cadrul minorității religioase yazidi, din Irak. Aproximativ 40.000 de copii au fost răpiți de militanți SI, numai în august 2013. Printre minoritățile supuse riscului se află și creștinii sau turkmenii.

“Asistăm acum la un eveniment istoric: Califatul dorește să demonstreze că a depășit stadiul unei mișcări regionale - asimilată la începuturile sale cu Al-Qaeda - și devine într-adevăr globală, cu mijloace directe, indiscutabile și terifiante de acțiune, în limitele faimoasei hărți pe care au propus-o lumii ca expresie a ambițiilor unei credințe care-și propune să restabilească, cu orice preț, strălucirea Islamului din perioada sa de maximă expansiune. Ei nu au alternative mai mult sau mai puțin acceptabile în raport cu acest drum sau cu modalitățile de a ajunge la țintă. Convertire sau moarte, asta este logica elementară, terifiantă, dar perfect funcțională (...) Disputele privind religia și etnicitatea vor contribui și ele la viitorul conflict și, dacă nu sunt puse sub control, vor cauza tensiuni regionale.”

În concluzie, secolul XXI nu va dispărea, va fi religios, dar nu cred că André Malraux și-a imaginat vreo clipă că Europa și, mai ales, iubita lui Franță, vor îmbrățișa, de silă-de milă, Islamul. Căci, după cum se grăbesc să pupe papucii migranților, dacă nu sunt atenți, albii vor ajunge pe covorul zburător.

Doamne, apără-ne!

(Surse: www.libertatea.ro; mirror.co.uk.; www.realitatea.net; Sorin Golea; Agerpres/AS: Florin Ștefan, editor: https://ihincu.wordpress.com/2015/10/28/singurul-beneficiu-al -invaziei-musulmane-lectia-experientei/, Gabriela Ionescu; Ionuț Mareș; Adriana Matcovschi; Mihaela Moise; Alice Mîrza; Reuters; Cristian Unteanu, “Un document fabulos: Scenarii pentru lumea anului 2020. Noul Califat: aici și acum, explodând identitatea secolului al XXI-lea”, adev.ro/nqlo84; adev.ro/no5557)

 

 

 

Lasă un comentariu