RESTARTUL CIRCUITULUI MASCULIN DE TENIS, ÎN PERICOL SĂ FIE AMÂNAT. SOARTA US OPEN E ȘI EA INCERTĂ

Distribuie pe:

Turneul Citi Open de la Washington, care urma să reprezinte reluarea circuitului masculin la 14 august, fără spectatori, va fi anulat, iar organizarea US Open este incertă, informează lequipe.fr. Conform sursei citate, organizatorii turneului de la Washington urmează să anunțe anularea ediției 2020 marți sau, cel târziu, miercuri, informații confirmate și de New York Times. Situația sanitară din Statele Unite, unde au existat aproape patru milioane de cazuri confirmate de la începutul pandemiei Covid-19 (143.032 de decese la 20 iulie) și închiderea frontierelor dintre Uniunea Europeană și SUA (cel puțin până la 1 august) i-au convins pe organizatori să ia această decizie. Ei au fost deja nevoiți să renunțe la turneul feminin, programat pentru 3-9 august și care a fost înlocuit cu un turneu la Lexington, Kentucky, săptămâna următoare. “Cel mai grav dezastru care s-ar putea întâmpla ar fi anularea cu o săptămână înaintea începerii turneului, când jucătorii sunt acolo sau își planifică călătoria. Am cheltuit mulți bani, ar fi rău pentru toată lumea. Problema principală este reprezentată de restricțiile de călătorie: pot intra și pleca oamenii din țară?”, a explicat, în urmă cu câteva zile, directorul turneului de la Washington, Mark Ein. Seria de turnee din America de Nord este, de asemenea, incertă, atât Mastersul 1.000 de la Cincinnati (mutat la New York), cât și US Open (între 31 august și 13 septembrie). Întrebat de publicația sârbă Sportklub, tenismenul Viktor Troicki este, de asemenea, convins că nu va exista tenis în SUA în această vară. “Nu este realist să joci nimic acum. Nu este oficial, dar totul va fi probabil anulat”, a spus el. Directorul Grand Slam-ului din New York, Stacey Allaster, a declarat pentru New York Times că șansele de desfășurare a US Open sunt de 50 la sută: “Astăzi, nimeni nu este sigur de nimic, este 50-50”. Circuitul feminin ar trebui să fie reluat la 3 august, la Palermo, unde și-a anunțat participarea numărul 2 mondial, Simona Halep, competiție urmată de turneul de la Lexington. Surorile Serena și Venus Williams s-au înscris la competiția americană.

 

SIMONA HALEP ȘI-A ANUNȚAT PREZENȚA LA TURNEUL DE LA PRAGA

Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunțat, miercuri, că va participa la turneul pe zgură de la Praga, din perioada 10-16 august.

“Vă salut pe toți. Abia aștept să particip la turneul din minunatul oraș Praga. Ne vedem în august”, a spus Halep pe rețelele de socializare. Înainte de Praga, Halep va participa și la turneul de la Palermo, din perioada 3-9 august.

 

PRIMA REACȚIE A LUI RĂZVAN BURLEANU DUPĂ VALUL DE ÎMBOLNĂVIRI DE COVID-19 DIN LIGA 1: “JUCĂTORII AU GREȘIT. ERA INEVITABIL, MAI MULT CA SIGUR NU S-A RESPECTAT PROTOCOLUL”

La finalul meciului Sepsi - FCSB 0-1, la capătul căruia “roș-albaștrii” au câștigat Cupa României, Răzvan Burleanu a vorbit despre situația din fotbalul românesc în lumina îmbolnăvirilor de COVID-19 tot mai multe la echipele din fotbalul autohton. Președintele FRF crede că echipele și jucătorii au greșit atunci când au făcut presiuni pentru a nu sta în cantonamente centralizate până la finalul Ligii 1 și consideră că era inevitabil să nu avem îmbolnăviri de COVID-19. Burleanu spune că trebuie să luăm în calcul orice scenariu pentru terminarea Ligii 1. Șeful de la Casa Fotbalului a vorbit și despre revenirea suporterilor pe stadioane. “Cu siguranță, greșeala care s-a făcut a fost acea presiune a jucătorilor și echipelor pentru a ieși din cantonamentele centralizate. Cred că era inevitabil să nu avem îmbolnăviri, mai ales că mai mult ca sigur nu s-a respectat protocolul medical în afara vieții sportive. Trebuie să luăm în calcul orice scenariu. Așteptăm să vedem ce semnale primim din partea autorităților. Cunoașteți foarte bine propunerea noastră, cu 10% din capacitatea stadionului să fie ocupată, cu măsuri de distanțare. În acest moment, și noi considerăm că nu are niciun sens să forțăm autoritățile pentru a avea suporteri pe stadioane. Ne dorim să ieșim din această criză cât mai repede”, a spus Răzvan Burleanu, după meci.

 

MOTIVUL PENTRU CARE MIRCEA LUCESCU A SEMNAT CU DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, la aproape 75 de ani, nu a abandonat cariera de antrenor și a semnat pe o perioadă de două sezoane cu Dinamo Kiev, iar Nicolae Dică știe motivul pentru care “Il Luce” a luat această decizie. “Probabil are ambiția să demonstreze că poate să o ducă pe Dinamo Kiev peste Șahtior”, a declarat antrenorul secund al echipei naționale. Fiind fostul antrenor al lui Șahtior, Lucescu nu a fost întâmpinat bine de fanii lui Dinamo Kiev, care au anunțat proteste după numirea tehnicianului român. Dică este de părere că Lucescu poate profita de toată această perioadă pentru a-și atrage fanii de partea lui. “Un avantaj cred că e că se joacă fără suporteri. Având rezultate bune, e posibil ușor, ușor ca fanii să vină de partea lui”, a mai spus Dică.

 

ȘTEFAN RADU, ÎN UEFA CHAMPIONS LEAGUE!

Lazio a trecut de Cagliari cu scorul de 2-1 și accede matematic în UEFA Champions League. Este prima prezență după 13 ani a romanilor în UCL. Formația antrenată de Simeone Inzaghi și la care evoluează Ștefan Radu a întors meciul cu Cagliari și s-a impus cu 2-1, după ce Simeone deschisese scorul pentru echipa lui Zenga. Milinkovic - Savid și Ciro Immobile au marcat golurile victoriei pentru laziali. În urma acestui succes, Lazio face 72 de puncte și intră matematic pe lista echipelor care vor reprezenta Italia în UEFA Champions League. Este prima prezență pentru Lazio în grupele Ligii după cea din sezonul 2007-2008, atunci când gruparea romană o elimina chiar pe Dinamo București în turul trei preliminar (4-2 la general). În Liga Campionilor, Lazio a disputat până acum 52 de meciuri. A câștigat 22 dintre ele și a marcat 80 de goluri.

 

E OFICIAL! MIKE TYSON REVINE ÎN RINGUL DE BOX

Fostul pugilist american Mike Tyson a anunțat, joi, că va reveni în ring pentru un meci demonstrativ cu compatriotul său Roy Jones Jr., în data de 12 septembrie, la Los Angeles. Tyson are 54 de ani, iar Jones 51. Mike Tyson nu a mai boxat de 15 ani. El a postat imagini de la antrenamentele sale și a îndemnat starurile din box, dar și din alte sporturi, să se alăture inițiativei sale numite Legends Only League.

 

TURNEUL CAMPIOANELOR DIN ACEST AN A FOST ANULAT

WTA a anunțat că turneele programate în acest an în China au fost anulate, ca urmare a unei decizii a Administrației Generale chineze pentru Sport. Printre competițiile anulate se numără și Turneul Campioanelor. Autoritățile chineze au hotărât că China nu va găzdui niciun eveniment sportiv internațional în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. În calendarul provizoriu WTA se

aflau șapte turnee în China, toate anulate acum: China Open (Beijing, săptămâna care începe cu

12 octombrie), Dongfeng Motor Wuhan Open (săptămâna care începe cu 19 octombrie), Jiangxi Open (săptămâna care începe cu 19 octombrie), Zhengzhou Open (săptămâna care începe cu

26 octombrie), Shiseido WTA Finals Shenzhen (săptămâna care începe la 9 noiembrie), Hengqin Life WTA Elite Trophy Zhuhai (săptămâna care începe cu 16 noiembrie), Guangzhou Open (săptămâna care începe la 23 noiembrie).

 

Lasă un comentariu